Friday, May 27, 2011

SUTERA BIDADARI N MISI 10A TERBAEKKKKKKK..!

ni entry spesel untuk mereka yg meminati novelis RAMLEE AWANG MURSHID -novelis thriller no1 di malaysia..

n peminat pekomik NAZRY N AFIQ.. iaitu pekomik pertama yg mencipta komik motivasi yg mendapat smbutan yg hangat - misi 8a..

haaa  aku ni die hard fans mereka...^^

novel terrrrbaru encik RAM ialah SUTERA BIDADARI..

sambungan kepada 1-bagaikan puteri
2- cinta sang ratu
3-hijab sang pencinta
4-cinta sufi
5-sutera bidadari lah..



citenye pelik sikit..beselah..imaginasi en RAM ni sangat tinggi..:) tp yg hairan n mgkagumkan, bile bace tak rase kena tipu ponn..! mcm betul2 pula..ni kerana beliau mggunakn teknik 'make-believe'

cite ni ad 2 dunia, 1-tahun 1511, 2- alaf 21

ad sejarah2 sikit...alfonso ad, hang tuah, puteri gunung ledang.herony laksamana sunan..tp bg yg x penah terniat nk bce, just trust me, cite ni x mgarut...! logik r bile bc..cume ade part pasal naga tu aku x berkenan...

yg spesel gak...kalau korg tak bce yg mane2 n tetibe nk bce sutera bidadari, no hal..kau mesti phm punyerr :)))))
aku dah adaa!..along beli kat international book fair..aku x dpt pegi..T_T
nasib bek along mintak kn sign RAM..tengok, dye tulis name aku tu...azira ..! azira tau..! tenkiu lah along kerana menyamar sebagai azira  ;))))



tp gamba ni tak bleh blah ..jeles...T_T


n ni pun spesel gakk...trimas along kerna membelikan baju sb..! muahhhmuahhh..

nama gambar ni ialah...fenomena dr rozmey bersama baju sutera bidadariiii...owyeah...sbb tu syum kena tunjuk gigi smbil thumbs up

lastly sebelum kite cite misi 10a, ni adalah mushaf yg sunan tulis kpd isteriny yg terkorban, ratna sang ratu (dlm novel kedua)

cinta sang ratu,
laksana langit mencengkam purnama,
ibarat mutiara di lautan biru,
saujana mata memandang,
seluas langit terbentang,
tatkala cinta berbisik,
suaranya memuji Tuhan,
apabila rindu terusik,
Rasulnya menjadi pilihan,
sampai masa cinta jadi taruhan,
sang ratu jadi impian

ok..masuk misi 10a..!!


gempak siot..

komik motivasi dimana ia smbungan untuk


misi 8a ntuk pmr..tp aku bce time nk spm :) Alhamdulillah ianya memang membantu..

misi 10a ntuk spm..

yg menariknya, komik ni klaka .! msi 10a memg lawak gile aku ckp..terbahak2 gelak lgi2 part mat salleh ajar english

misi 8a n 10a ad keistimewaannya sendiri..iaitu kedua2nya ada part sedih...T_T..beselah..n misi 10a pulak ade part yg tak bleh blah...mcl bace CONAN..! lwk..siap sebut alibi masing2..SMART.!
CREDIT TO ABG NAZRY(yg baru kahwin,aku x pegi jauhh..sdeh gak..org da jemput kan..) n adiknya AFIQ ..taun ni spm, doakan la dye stret a..berpadanan dgn komik motivasi yg dye buat :)

tu je la..nak tau lebih lanjut..clik..:


sekian...

No comments:

Post a Comment

nak tiru gak ah. sape first komen dy tak matang :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...