Saturday, January 18, 2014

Sunway lagoon yay!!!

assalamualaikum!!


lama sungguh tidak update. ini kerna saya malas 2 benda. yang pertama.

  1. malas nak menaip
  2. malas nak blogwalk
haaa. atas permintaan seha shukor, dia suh update my current life.



saya update jelah saya pergi sunway lagoon dengan kawan2 saya hari esoknya selepas abes final exanggg



saya first time pergi sunway lagoon ni. selama saya hidup 21 tahun ni 2 kali je saya pernah pergi waterpark. 
  1. waterpark kat batu pahat mase dajah 4
  2. Bukit Gambang Waterpark mase 18 taun
jadi ini kali ketiga. 




ni entrance . 

masuk ada ic. RM90
sapa ada nombor DIGI : RM 60 . 

pastu kena masukkan RM50 kat tag. tuk shopping.

Pastu harga gambar2 ni soft copy, RM100 . share ramai2.

harga locker : locker kecik RM15, locker besar RM 30. Kitorang amek locker besar share 4 orang

Jadi total mahal jugak kan. haha. Jgn bwk dwet cecukup je ^^

Pastu waterpark...

ni mesti naik!

vuvuzelaaa



saya naik 2 kali. alah ape nak takut. menjerit sekali je kat tempat paling beso ni la.haha. scaryyyyyyyyyyyyyy


then.. ni gelongsor2 basic ni.cewah berlagak haha. ade yg snake tu. tu tk suke psl bile smpi saya jatuh pelampung. AIr dalam. hahahahaa


pastu yang ni.. tk reti nak describe. ni best gile tp nek skali je. tk smpat nk ulang.



tp percayalahh gambang waterpark lg best dr sunway lagoon waterpark :) I said WATERPARK

ni tmpt ala-ala pantai. tp ombaknye tak de lg. kalo kt Gambang, ombak dy kerap gila. Pastu ombak pling kuat kt Malaysia pulak tu, mmg terbaik !

gmbar edit oleh abangla photographer.

memang photographer dia sume bangladesh punya warganegara tak tau la bakpe. dahla garang. Dia suh kitorg turun pelampung. pastu pakse amek gmbar. pastu muke nak marah. eh sepak kang taulah.

 lawan je. buat derk je. ade skli tu dy pkse amek gmbar. kitorang ckp tk nak. pstu dy blah la haha


yg keje subway kerek. yg jge locker pn kerek. Tah ape masalah tahlah. kerek!

bangga kut keje sunway lagoon haha

ok stop bebel.


PAS ZOHOR

da siap mandi manda pergi scream park!!


OMG SCREAM PARK dia sangat dahsyat. aku memang takut sgt. Pasal aku duk tengah kut.



tips dia, jgn duk tgah or belakang. Jalan dpn skali. hntu tkkn klua kt org dpn. dy kcau tgah. org belakang dia kejar.




aku tk suka. 25 minit dlm tu. jln 10-10. masuk ramai pstu die pecah2 kan. pastu suh jln sorg2. ahhhh tak suke!!!!




benda paling terkesan kat aku memang scream park lah. TAK SUKAAAAA!!! Seksa. haha




hantu dia memang orang tp sebab org lah die bebas nak wt ape temasuk keja haha


PAstu masuk kat amusement park dia. bolehlaa. tk men pn roller coaster. lg pun mase tu aku masih gigil screampark haha

men cup pusing2. men bendalah ni.

main tomahawk. tp aku tk men. aku masih menggigil screampark aku kata
tomahawk tu.. google lah..

ni dpn tomahawk

ni pirate ship. tk suke.. ni aku naik. dy 360 tau. pastu slow nak mati. sakit hati sgt. aku pejam mate je. haha

yg tkleh blah stu row ade 5 orang. dr tepi apah. menjerit gile. umiii umiiii!! Arghh!!! 

pastu aku. senyap pjm mate. hahahaha

pastu lg 3 org sblah aku farah waji tenad.

dorg berborak! tebalik pn beborak. si farah sakit2. si waji dgn tenad borak. eh ni tebalik ke tak. 360 ke tak.blablabla. aku yg syp ni dgn je sume. haha


pastu abes...

kitorg g nek jambatan nak gi extreme park..

jmbatan paling panjang dia kate

ni gamba sume kwn2 sekolah dulu jeles. ali ni stu sek ngn aku dlu

dorg jeles. dorg ape tau aku pakse ali amek gmba cmni haha. alalalala sweetnyeeee

yelah. nk tggu husband lame lg kikikikiki
practise makes perfect lol

pastu kt extreme park main ATV. best sgt.

pastu men archery. byk gile kitorg men. dah tkde org

pastu balikkk

pastu amek gmbar..

abes.. haha

berbaloi. tu je nak oyak

berbaloiiii

tp rugi la ktorang tk smpat men flying fox, men kayak sume tu..

tu je. kbaiii


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...