Tuesday, July 8, 2014

I give my first lovw to you movie review / Boku no Hatsukoi o Kimi ni Sasagu

I Give My First Love to You / Boku no Hatsukoi o Kimi ni Sasagu
Hero : Takuma
Heroin : Mayu
Penganggu : Tak ingat pulak pa nama
Asal : Manga

Cerita ni background dia kat Jepunlah. Sudah pasti di Jepun

Cerita ni bermula dari zaman Mayu dan Takuma kecil-kecil. Mayu kenal Takuma kat spital, Mayu ni anak doktor.

Takuma sakit jantung dari kecik.Haa dah boleh bayang kut cerita ni sedih.

Zirathegreat memang suka cerita sedih

Lepas tu, Diorang dapat tahu Takuma tak boleh hidup lama.Masa tu Mayu berdoa bagi Takuma hidup lama.

Maka membesarlah Takuma. Doktor a.k.a bapa Mayu pun tak sangka Takuma membesar.

Maka couple lah  mereka berdua

Mayu ni pelajar yang lembab walaupun cantik. Takuma pula pandai walaupun boleh dikira lembab sebab tak pandai bersukan pasal dia sakit jantung kan

Jadi, Takuma ni serba salah dengan Mayu. Dia nak tinggalkan Mayu.So dia daftar sekolah hebat hebat sebab dia tau Mayu takkan dapat masuk sekolah tu nanti

Tapi malangnya Mayu yang kaya tu dapat result hebat sebab dia bayar cikgu tusyen. Jadi dia masuk satu sekolah dengan Takuma.

Kat sana ada pengganggu suka Mayu. Pengganggu tu gatal.

Nak jadikan cerita, ada pengganggu kedua, iaitu tak ingat juga nama, sukakan Takuma. Takuma break up dengan Mayu sebab perempuan itu.

Tapi perempuan tu sakit jantung juga.Jadi dia mati.

Takuma buat deal dengan pengganggu pertama tadi lumba lari. Kalau Takuma kalah, Takuma kena tinggalkan Mayu.

Kau gila ke apa sakit jantung ajak lumba lari.

 Tapi di sebabkan cinta Takuma begitu tinggi plus itukan movie sahaja bukan kisah benar maka Takuma menang. 

Nak jadikan cerita lagi,
Takuma makin kritikal.
Dan nak jadikan cerita lagi, pengganggu pertama tadi eksiden dan pemegang kad penderma organ. Dia eksiden yang tahap takkan sedar dah tapi tak mati lagi.


Jadi jantung dia tu nak di dermakan kepada Takuma
Akan tetapi tiba-tiba keluarga dia tak bagi
Dan Takuma sendiri toksey jantung lelaki tu

Jadi apakah yang berlaku seterusnya??

Hidup ke mati?

Cerita ni sedih. aku tak nangis pun tapi sedih.

Sebab ending dia tak macam cerita Melayu.... T___T sampai hati buat ending gitu

harap sangat cerita ni keluar tv.

Tapi banyak kena censor pulak

kihkih

saya juga baca manga dia. Memang first class! Daebak! Lagi sedih oh

Saya bagi 4/5 bintang!




Thursday, February 27, 2014

Surah Yasin ayat 36

Assalamualaikum



to all viewers



first and foremost, I would like to tell you that I have no time to blogwalk T_T



 and if you come to my blog, 



I hope you will get some knowledge




and please leave your comment, so I can track you back





ohooo speaking bai






Ok. Takde mase. 





Surah yasin ayat 36..





maksudnya...

"Glory be to Him Who created pairs of all things, of what the earth grows, and of their kind and of what they do not know"

"Maha Suci Tuhan yang telah menciptakan makhluk semuanya 

berpasangan, samaada dari yang ditumbuhkan oleh bumi, atau dari diri 

mereka sendiri, ataupun dari apa yang mereka tidak mengetahuinya."







Tahukah anda, biasanya ayat ini orang akan mengaitkan dengan kahwin, 

pasangan, jodoh dsb. 




tapi sebenarnya ayat di atas menunjukkan semua ciptaan. bukan manusia

 sahaja. bukan lelaki dan perempuan sahaja











sebenarnya saya nak share. pasal saya baru belajar muscles of the neck :)




saya macam terkejut juga. kenapa tau...




yelah kalau manusia. memang banyak benda berpasangan pun.



mata ada dua. lubang hidung dua. tangan dua kaki dua telinga dua gluteus maximus dua



tapi tahukah anda...




leher kita. our neck.. yang ada satu ni.. or anybody has more than one neck? Please put up your hand



in our neck, the muscles are in pair. right and left.






haa napok dok?



subhanallah



tu je. boleh lah fikir lebih sedikit .....


"Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?"

 "So which of the favors of your Lord would you deny"




pesanan untuk diri dan masyarakat





doakan kami lulus professional exam tahun ni...




Saturday, January 18, 2014

Sunway lagoon yay!!!

assalamualaikum!!


lama sungguh tidak update. ini kerna saya malas 2 benda. yang pertama.

  1. malas nak menaip
  2. malas nak blogwalk
haaa. atas permintaan seha shukor, dia suh update my current life.



saya update jelah saya pergi sunway lagoon dengan kawan2 saya hari esoknya selepas abes final exanggg



saya first time pergi sunway lagoon ni. selama saya hidup 21 tahun ni 2 kali je saya pernah pergi waterpark. 
  1. waterpark kat batu pahat mase dajah 4
  2. Bukit Gambang Waterpark mase 18 taun
jadi ini kali ketiga. 




ni entrance . 

masuk ada ic. RM90
sapa ada nombor DIGI : RM 60 . 

pastu kena masukkan RM50 kat tag. tuk shopping.

Pastu harga gambar2 ni soft copy, RM100 . share ramai2.

harga locker : locker kecik RM15, locker besar RM 30. Kitorang amek locker besar share 4 orang

Jadi total mahal jugak kan. haha. Jgn bwk dwet cecukup je ^^

Pastu waterpark...

ni mesti naik!

vuvuzelaaa



saya naik 2 kali. alah ape nak takut. menjerit sekali je kat tempat paling beso ni la.haha. scaryyyyyyyyyyyyyy


then.. ni gelongsor2 basic ni.cewah berlagak haha. ade yg snake tu. tu tk suke psl bile smpi saya jatuh pelampung. AIr dalam. hahahahaa


pastu yang ni.. tk reti nak describe. ni best gile tp nek skali je. tk smpat nk ulang.



tp percayalahh gambang waterpark lg best dr sunway lagoon waterpark :) I said WATERPARK

ni tmpt ala-ala pantai. tp ombaknye tak de lg. kalo kt Gambang, ombak dy kerap gila. Pastu ombak pling kuat kt Malaysia pulak tu, mmg terbaik !

gmbar edit oleh abangla photographer.

memang photographer dia sume bangladesh punya warganegara tak tau la bakpe. dahla garang. Dia suh kitorg turun pelampung. pastu pakse amek gmbar. pastu muke nak marah. eh sepak kang taulah.

 lawan je. buat derk je. ade skli tu dy pkse amek gmbar. kitorang ckp tk nak. pstu dy blah la haha


yg keje subway kerek. yg jge locker pn kerek. Tah ape masalah tahlah. kerek!

bangga kut keje sunway lagoon haha

ok stop bebel.


PAS ZOHOR

da siap mandi manda pergi scream park!!


OMG SCREAM PARK dia sangat dahsyat. aku memang takut sgt. Pasal aku duk tengah kut.



tips dia, jgn duk tgah or belakang. Jalan dpn skali. hntu tkkn klua kt org dpn. dy kcau tgah. org belakang dia kejar.




aku tk suka. 25 minit dlm tu. jln 10-10. masuk ramai pstu die pecah2 kan. pastu suh jln sorg2. ahhhh tak suke!!!!




benda paling terkesan kat aku memang scream park lah. TAK SUKAAAAA!!! Seksa. haha




hantu dia memang orang tp sebab org lah die bebas nak wt ape temasuk keja haha


PAstu masuk kat amusement park dia. bolehlaa. tk men pn roller coaster. lg pun mase tu aku masih gigil screampark haha

men cup pusing2. men bendalah ni.

main tomahawk. tp aku tk men. aku masih menggigil screampark aku kata
tomahawk tu.. google lah..

ni dpn tomahawk

ni pirate ship. tk suke.. ni aku naik. dy 360 tau. pastu slow nak mati. sakit hati sgt. aku pejam mate je. haha

yg tkleh blah stu row ade 5 orang. dr tepi apah. menjerit gile. umiii umiiii!! Arghh!!! 

pastu aku. senyap pjm mate. hahahaha

pastu lg 3 org sblah aku farah waji tenad.

dorg berborak! tebalik pn beborak. si farah sakit2. si waji dgn tenad borak. eh ni tebalik ke tak. 360 ke tak.blablabla. aku yg syp ni dgn je sume. haha


pastu abes...

kitorg g nek jambatan nak gi extreme park..

jmbatan paling panjang dia kate

ni gamba sume kwn2 sekolah dulu jeles. ali ni stu sek ngn aku dlu

dorg jeles. dorg ape tau aku pakse ali amek gmba cmni haha. alalalala sweetnyeeee

yelah. nk tggu husband lame lg kikikikiki
practise makes perfect lol

pastu kt extreme park main ATV. best sgt.

pastu men archery. byk gile kitorg men. dah tkde org

pastu balikkk

pastu amek gmbar..

abes.. haha

berbaloi. tu je nak oyak

berbaloiiii

tp rugi la ktorang tk smpat men flying fox, men kayak sume tu..

tu je. kbaiii


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...