Tuesday, January 31, 2012

jangan takut dengan subjek sains...tak de pe lah ..!!!

haiiiyooo haiiyooo!!

menurut kajian,sekarang, di universiti2 malaysia ni..




hanya ada 30% je yang amek aliran sains..!






patutnye 70%...(sasaran)



aduuu...


kat sekolah2 pun..




katanya ramai pelajar dah tak nak amek aliran sains...sebab tak nmpak kerjaya tu kat ne..





haiyoooo



haiyoooo




jangan gitu dong!




lagi parah ble kate takut dgn subjek sains





haiiyoooo!!!





tak bleh...tau tak,,,sains ni...mende yang sekeliling kite je sebenarnye



lagi2 fizik.





tak pandai lah nak explain..




tapi



science is interesting




tak tipu


ok fahamlah..


mungkin ada sesetengah yang memang tak leh bawak subjek sn, so mereka lebih berminat ke arah sastera





tu tak kisah lah.



masalahnya utk org yg takut subjek sn ni...



rilex..

memang susah..


tp tengok aku, Alhamdulillah hidup lagi, tak giler, survive lagi..




cuma kna effort lebihla..

everything needs extra effort 




alamak..




sains ni luas..



contoh yang susah..macam medik, engineering, dentist, bio tech sume ni..




ok .




memang denga pun tau..susah.



tp, kalau dah makin kurang orang yang belaja ilmu sains ni,




sape nak mewarisi akan datang?




sape nak jadi dokter?



sape nak ganti engineer?



sape nak ganti gali petroleum?




sape? 



sume orang berderet-deret jadi lawyer, akauntan, cikgu,artis, mcm2 lagi..





tp akan dtg, dokter2, sume dah tue bangke...nak rawat diri sendiri pon tak larat




ok bunyi cam tak relevan...tak praktikal...mana ade jdi cmtu..mustahil 





ok fikir sudut len




pasal alam sekitar





sape nak jadi engineer yg keje dye cek pncemaran air tu? (ape tah nme scientific...tak igt)





ni khas utk mereka yg TAKUT dgn subjek sains ONLY.





sudahlah.

(jgn tengok gambar camni pon takut dah)


sekian


(kat USIM,akan datang...tamhidi engineering di wujudkan..!!!!! skangtakde..ade medik, dentist, sn tech, syariah undg2, akaun )




Saturday, January 28, 2012

sape menyampah kat hanis zalikha ?

(gambar google..hihi )




hah



ade sape menyampah kat HANIS ZALIKHA ?



di ulangi sekali lagi



ADA SESIAPA YANG MENYAMPAH NGAN HANIS ZALIKHA?


kalau ada


baik korang TINGGALKAN BLOG NI!


kerana entry ini utk memuji HANISZALIKHA !!



hahaha!




DYE CANTIK SANGAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1






SKE SANGAT DIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!













SUKE !!!!!!!!!!!!!




TERLALU  SUKA !!!!!!!!!!!!!








macam nak jumpa je !!!!!!!!!!



mane nak carik ah ??!!!



kenape suke ?



1- dy cantik



2- bace blog dye...BEST ! OHSEM ! GEMPARK ! (ejaan tak leh blah


3- dy ske cte pasal dye, family, activities......jadi sebagai peminat dye, SANGAT SUKE !!!





4-dy pakai tudung pon cantek giler !!!!!!!!





arggghhhhhhhhhh



ske gile ni ..! betul !



5- tengok dye live..! ehemm > kat tv < live ah tu..bese tgok gambar je..
memang............CANTEK !



kesimpulannye..


SAYA MINAT GILA NGAN HANIS ZALIKHA !!!!!




wuwuwuwuwuwu


Friday, January 27, 2012

lawak bodoh exam # 3

-based on my experience-
-mid sem ari tu-
-location : kali ni rahsia-



* DIALOG AKU : KUAT GILE BACE...TAKPELAH NAK SENANG INGAT KOT





APASAL KAU SUKA BACA KUAT -KUAT HAAAAAA ?!!!!!!

lawak bodoh exam # 2

-based on my experiences-
-mid sem ari tu-
-location: stadium tertutup ,nilai , n9-



FIZIK



subjek paling best lecturernye...mr arho




tapi



paling menyampah bab-bab menghafal formula

formula grating
sin teta = m lamda over d




hishhhhhhhhh



soalan no 6



soalan last




soalan grating keluar




aku beriya buat sbb dah hafal formula



masuk data dlm formula



tekan kalkulator



tekan same dengan 




MATH ERROR



bangang



ape hal ni? betullah..memang patut MATH ERROR... sin teta = 9.4




mana boleh! lebih dari nilai 1



asal?



buat blek


MATH ERROR lagi




gile! 

buat untuk kaler biru pulak...masukkan wavelength , nilai d sume





lagi sekali MATH ERROR !



hampeh. 


ak menyirap gile


AKU LUPA FORMULA KE ?!!!!!!



rase cam nak tanye org sebelah


T_T



huuuuuu 


aku kire balik..



MATH ERROR


aku salah tukar unit?



TAK!



aku jeling org sebelah..

pasal pe dye tenang je?








last2 mse abes


hantar.


pandang org sebelah.baru nk tye, dy da tye dulu



" asal math error ha?"




fuh lega gile.tye org belakang depan kiri kanan




sume dpt math error





agak cikgu tak cek soalan ke? bukan cikgu arho, tp ckgu tutor lagi sorang, pembuat soalan



rupenye sume org dapat math error


=_='




ni lawak hape ni?  menyirap !