Friday, December 28, 2012

Thursday, December 27, 2012

alberger albakrun . (burger bakar)

burger bakar abang burn





hah. pernah dengar tapi pernah makan ke tak?




burger bakar abang burn


ya. aku mmg nak show off :P  takde lah. aku saja nak cerita. haritu aku makan albeeger albakrun nih





burger bakar abang burn

meh aku komen.  sedap. tapi untuk orang macam aku, beli yang single je lah.beli double jadi muak.






dan hari itu aku yang bijak dan kelaparan ini membeli yang double







jadi ianya muak dan tidak habis.







yang aku habiskan dan aku rasa nak tambah hanyalah sosej dan bacon. sedap gila. tp bagi sikit ja T_T 








sekian














burger bakar abang burn
















burger bakar abang burn









sebenarnya tidak tahu nak post apa. btw aku nak exam lg 2 minggu. doakan !!!!








tapi....

haha..




burger bakar abang burn

But it is much better than eat mcD right??????????





burger bakar abang burn

Thursday, December 13, 2012

buat peminat2 Ramlee Awang Murshid, Aku Bercerita nak kluaq !! taaaapi mahai dr bese. RM 25 u knowwwww yunho

entry ni di buat kerana keterujaan .....!!




pdhl sblum ni ada orang tu kata tanak hapdate dah





tapi alkisah study2 juga, tapi tergoda dgn streamyx rumahkuuuu T_T









slamat membeli








tapi aku agak yakin bahawa aku  tak beli. takde mase nak bace .. 









5-10 buku yg aku bawak, buku ram, buku conan sume tu aku bace kdg2 je. mmg hampeh sungguh tak sempat






bukannye rajen study pun tp mmg tk sempat percayalaaaaahhhhhhhhhh






k bye





doakan aku final exam!

Friday, December 7, 2012

(tetibe kelate) kawe maleh nok updek la.. kawe bz nok exang. mu tingge jah komen mu yah. abes exang kawe jejak mu blek

ya ya ya 




bakpe nye kecek kelate tetibe sek mu?





because 50% of my housemates are Kelantanese and 20% of the others are terengganunian (bahasa apakah?)







jumlah housemates 10 org, so 50% darab 10 = ___


n 20 % darab 10 = ___





ha ! ha! jgn pakai kalkulator!!!!!! bak kate prof ezz , "use ur mind not ur slipper." =_=







ya ya ya






aku nak exam. final exam  

(scary) 







amek 8 subjek kut. i forgot suddenly. meh kite kire sesame. anat, physio, biochem, arab, bi, ict, titas, hafazan... oh 10 subjek rupenye...







but the papers that involve in final exam are 5 only     anatomy physiology biochem hafazan and titas.tahukah apa itu titas?  ohh iya nya subjek yg tdak di kehendaki melainkan para peminat sejarah.  TAMADUN ISLAM & TAMADUN ASIA  ohhh!!!







lecturernya Dr Maliki, dari indon kok. suaranya perlahaaan bangat....... kalau tak tidur , makan puas2 jajan2 yg terjual kat blakang kelas oleh senior2 yg dok kumpui duit tuk g lawatan smbil belajaq merentasi laut  . (oversea)







i dont have enough time to update , so this MAYBE my last time to blog, update, blogjogging smbil bakar lemaks  ahah   n  commenting







please pray for me n my friends ya.... pleaaaaseeee







thanks <3 uuuuuuu terharuuuuuuuuuuuuuuuuu







(sebbek takdak exam bi n arab n ict. =_= kalo arab ktorg da wat 2 vdeo aritu. mmg mncabar otak. tp denga nye exam hafazan susah kot.   dy tye cm sebab nuzul kut, ayat yg ktrg kne hafal,  dr surah al buruj --- surah al asr,  TAPI   dlm bhse ARAB  and SUBJEKTIF  . aku ni arab tak pandai  T_T     ohhhhh







doakn yg terbaik.







babaiii








saya upload gambar byk2......  (kena kah type? )


ni kat umah Dr Aznan.. kenal tak? org yg duk area sini myb kenal - with housemates


that baby . knduri akikah tuk dia. memang grand. aku tk tau kalo dy kawen cane



ni  pun ngn housemates

ya two of them are kelantanese



doctors to be. amiinn


ni mase g melake.  made tourism video for arabic . speaking arab uols spnjg vdeo tu =_=  





tataaaa

Thursday, November 22, 2012

kata2 bekas pediatrician.... agak membawa kepada kesedihan

entry ini berkait dgn seorang doktor, seorang bayi, seorang kanak2, seorang ibu, seorang ayah, seorang kawan, seorang jiran, seorang suami, seorang isteri ,seorang pensyarah dan sebagainya  .(bunyi seperti kurang penting untukdi taip kesemuanya)






lecturer aku, kat USIM , dy tak ajar aku, tp dy ajar behavioral science, nnt aku jmpe dye time second year, physio in shaa Allah







dye ckp die bekas pedestri... eh alah berbelit doe..... pediatrician.  pe-dia-tri-cian






tau kan? dr kanak2. ck kat wad kanak2, atau kanak2 yg ade cncer ke, dy la yg rawat.. (tp lectrer ak ni mude lg tau, lawa kut, come, tp grg ..... ha ninak cite sket.... mse klas bs tu,   aku dtg lmbt sbb ade mslh  tuutututtuttuut. 


then, ble masuk kelas je, dy pndg len macam. n mle la tye y r u late??





sume memandang kearahku. trasa femes. dahla pakai bju baru ketika itu =_= 



tp aku wat bese je. jwb alasan yg btul. i'm waiting for my fren. 







tp mmg kne kicked out la jwb cmtu.




pastu dy bebel pasal timetime time time time time timetimetime 





ak malas nak dengar. ak amek la nota bs kt atas meja, dpn die. OMG



tajuk bs pd hari itu ialah....









TIME MANAGEMENT






patutlah =_= so bia je la dy nk ckp pe pun. haha






aaa smbung blek. dy ckp, SUSAAAH sgt pediatrician ni.. sbb mmg kne strong enough la






dy quit sbb dy tk kuat. so that's y aku jmpe dy kt usim tu. she chose to be a lecturer







dy ckp, contoh, pesakit kanak2 cancer, kan rawatan sgt panjang, lame, so mcm dy kenal tau n raoat dgn mak, ayah, jiran, laki bini , sume tu la. dy knl. so bile patient tu mati, bile kanak2 tu meninggal, sedihnye bukan men lagi .  memang dy klua, jmoe diorang, ckp dah meninggal, then dy masuk bilik, nangis. she said, a doctor should'nt do that !!!  tk bleh.,..





n one more case, she said, if she had to extract from bone marrow ke hape2 la, aku ni bukan doctor, jd aku tk tau sgt  haha sigh T_T  ....  mmg sakit weh mende tu. mmg budak tu mnjrit , menangis.. budak kan.. dgn mak dy mnagis, ayah dy nangis, adik abg,  jiran2 sume... so mmg dy tk thn la. sdih...






so that's y she quit.






fuuh..




ak ni tk pena pk nak smbung pe.. gynecologist ke... tah... 







saje je share. 






main point dy ckp, jgn tkut tuk brubah. haha...career la... dr doc ke lecturer. 





skiann

SEGMEN 2: Terjah, Follow, Menaik!!!

uuuuu


ni kali kedue i men segmen2 ni uolss



dulu skali gak, pasal nek2 follower gak.. n berjaye kikiki



ni pun sje mncube nasyibb... jom ar jom ar



lgpun dy punye syarat sng je. kalo susa aku tak join der .. haha



LANGKAH PERTAMA!!! 

like n follow . tu jeh


LANGKAH KEDUA !!!

tu hah, wat tajuk sprti yg tertera tera raaa aaa  (nak jugak gema cm kak husna)





aduh mate pedih (tetibe)






then put this banner/picture/linked picture/  glycosidic linkage (tk mas-hal) kt entry ini. pastikan berlink. 





PROCESS KETIGA !!!


tag 2 orang jerrrrrr..... bese kan suh tag 5 - 80 org =_= ni 2 org jewwwww . jewwwwww ini tidak bermaksud yahudi tetapi lebih kearah kegedikan





tag..... er.... kak syida n kak liya la hehe





LAST AND LEAST  

mu gi kek blog ni, deng bg link mu






pepehal pun just feel free to click the banner and find out urself  





tataaaaa



iklan :


hape bende ni? ak tk pernah makan pun




yg baru barngeun tidoww :
zirathegreat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...