Thursday, September 29, 2011

stupid tutorial#2 HOW TO DISSECT A CUTE RAT?

why i labelled this post as a stupid tutorial? bcause i know u all will not do this at home...

1-this is the rat...sooo cute..i felt sad to dissect it T_T


this is a normal uterus


this is a uterus for a mother to be...(rat)  hehe...i felt guilty bcause my friends said i had killed two rats..the mother and the....son or daughter..haha 
but it was not my fault!

suddenly...bleeding!!!! i had cut the veins!! or mybe arteries  !!

then mybe the fainted rat or it's name is wardah (my housemate's name) felt very pain..so it gave out faeces

lastly..the brain...but.....the brain is damaged..T_T
takde ghupe otak dah


ni otak yg normal


sekian trima kasih..selamat menjamu selera  !!!!

ARGHHHH NAK JUMPA RAMLEE AWANG MURSHID!!! DIA DATANG SELANGOR!!


INI DICOPY PASTE DARI :

http://www.kelabram.com/2011/09/temui-ram-di-mini-pesta-buku-selangor.html
Perhatian kepada RAMians.
Penulis kesayangan kita, Tuan Ramlee Awang Murshid akan berada di Mini Pesta Buku Selangor pada :
Tarikh : 1 Oktober 2011 (Sabtu)
Masa : Jam 2.00 – 6.00 Petang
Tempat : Dewan Dato Hormat, Tanjung Karang
Jangan lepaskan peluang ini untuk bertemu, beramah-mesra dan mendapatkan tandatangan beliau. Ambil gambar bersama dan paparkan di laman sekutu RAMFC di Facebook.
Maklumat berkaitan Mini Pesta Buku Selangor.
29 Sept - 4 Okt 2011
Mini Pesta Buku Selangor
Dewan Dato Hormat Tanjung Karang
9.00 pagi - 9.00 malam 
No Booth: P1 – P2
 ARGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH !!!

jum tengok cara org pengsan jom! lawak gila!!!!!


rasenye video ni kut yg sy pena tengok dulu..haha lawak..! yg tk bleh bleh tu majority yg pengsan msti pgantin lelaki time nk kawen..hahaha! ^^

Friday, September 16, 2011

jom tengok video sampai pengsan! (untuk yg ade line tenet yg laju n wifi tak kna block hahaha

haaa...jum tengok video sampai rabun...

1-sape peminat marimar? sy tetibe teringin nak dengar lagu mahal kita yg touching gila tu :')
tengok lah sket sedutan cite ni  ya takkk

2-l death notes! awatnya hang mampuih kat l change the world???? nk tengok lagi....T_T..tengok je lah mendalah ni sampai pengsan!


3-titanicccccc...lagi la lme tak tengok...T_T  cd original sy ad jiran pnjam buat hak....wuwuwuwu

4-pearl harbour...! suke suke suke!!!



5-annyeongiran mal hello hello ijen good bye good bye! <3




dah rabun ke dah pengsan? cepat cepat pgi kedai spek!
yg pengsan tu tidorlah tros

Thursday, September 15, 2011

apasal sume org nak addict dgn retiss korea?? aku pun tau...bce ni!



entry ni BUKAN untuk menjatuhkan industri muzik malaysia harap faham..entry ni cuma sekadar HARAPAN 

harap tak di saman..jgn marah sy okay...sy bukan org pertama buat entry mcm ni

kenapa? apasal? kenapa apasal rmi sgt yg addict kt korea punya band or drama or filem?

sy addict ft island ngan lee hong ki je...tu je lah..yg lain tak minat....kalau filem sy lagi suke hongkong ngan thailand...malaysia pun not bad

tp! 

dengan addict kpd satu band ni pun dah nmpak dah perbezaan antara band ni ngan band kt malaysia

ble sy tengok lagu2 ft island ni  yg sy suka :

1- muzik nye gne mcm mcm alat muzik..
drum guitar tu sume normal lah...basic..malaysia ada..tp dorg tmbh dgn bunyik biola...jdik sedapla dgr..kt mlysia pun ad..tp tak bley celen lagu missing you ni:


(sy men amek je video ni...tak tau la mcm mne ye...dah lupe dah dulu tgok yg mne)

cube dgr betul2..dgr skali je bleh tertarik

2- bile buat konsert, idea memang pelik2 n kreatif n unexpected..kat malaysia bleh jumpe dua je..FAIZAL TAHIR AND ESTRANGE (btul ke eja....)

contoh:-after love-


3- bile nyanyi lagu sedih....bukan solo nye(lee hong ki) je feeling....yg len pun feeling..tmasuk yg rap...dri awal nmpak moody..drummer dye pun buat2 moody dri mule..kagum ah..si solo nye lagilah feeling
love sick

4- dorang kalo nak dye rambut ke hape ke lantak dorg lah...dorg bukannye Islam pun..dorang puteh...sangat sesuai lah dye rambut..kalo org kite dye..mcm tak kena....nampak karat sgt..ble tengok dlm tv cantek la..ble tengok dpn mata nmpk gle yg rmbut tu dah rosak!

5-dorang ni dah di train lame...kalau setakat kumpulan GULA-GULA  tu yg menari pun tak serentak malah seksi pulak tak padan dgn paha besar hmmmmmmmmm pastu tak ngaku tiru pulak tu hmmmmmmmmmmm  jahat gila aku..harap maaf

tp sy tetap setia kt shahir..kay...aril...syafie naswip...n beberapa lagi retiss bertuah <3  hahaha 

sekian ^^

Saturday, September 10, 2011

STUPID TUTORIAL #1-HOW TO MAKE AN INSTANT SOUP

ni nak kabo ni...pd satu mlm yg hening, sy klaparan krana tk mkn nasi..jdi sy berniat untuk buat soup segera ni...n terfikir plak untuk buat stupid tutorial
atau bahasa sopannya tutorial bodo

step 1- potong potong potong.....

 step2-pour it.....

 



ni lah rupa dye..macam pasir...hehe...sbenarnya garfu tak diperlukan ye tuan2 dn puan2...sy accidently masukkan...+_+ 

 step3-masukkan air panas


yeahh..tuuu dia bau dah mai
letak air dr sukida untuk menambah khasiat...cehhhh padahal nak kasi cepat sejuk tak sabo nak makan dah lapo sgt

then..bleh lah basuk garfu yg TERgune tadiiiii...di sinki...


last step- pose dgn kreatif sebelum makan

yaaa demikian lah tutorial bodo dri sy yg memakai baju tidor gmbar kambing biri biri..

Elok je siap, kawan sy dtg, zira jum bli bege jum...
cis.........apasal kau lambat 6 saat....

sekian terima kasih...

sape masih ade mood raya bleh baca entry ni :)


 dah tu je...hehe

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN..^^






Saturday, September 3, 2011

14 soalan panas-panas kalao pc anda tgh panas..kalau tk..taklah..

14 soalan panas...
1-pada pandangan anda,best tak kalau bestfriend jadik teman lelaki @ teman wanita?
-tak best....(sy dah berpengalaman 2 kali....then friendship tu putus)

2-makanan paliiiing nak rasa?
-turkish delight..(terliur tengok edmund makan dlm narnia)

3-kalau bleh teringin nk berlakon dlm filem ape? hahaha
-narnia lahhhh...

4-kalau bleh tukar badan mcm dlm komik nk tukar ngan sape?
- hong ki ft island!!!! suke die...<3 (gedik)

5-negara yg nk sangat pergi?
-japan.......anime world...

6-kalau dapat sejuta apa mende first nak buat?
-sujud syukur rasenye..............................

7-antara novel, novel grafik ngan komik pilih mane?
-novel grafik.....bes ade gmbar2....feeling lebih

8-warna fav?
-merah

9-nombor fav
-3..besday i 12.3.1993 n batch 93 banyak buat suprise contoh spm terbaik 

10-benda yg teringin nak kumpul...?
-mainan toy story..mahal lah plak untuk mainan...sy insan sederhana..bek beli bende lain..T_T

11-impian dah tercapai?
-dapat stret as dlm upsr,pmr n spm...alhamdulillah

12-impian yg on the way...?
-nak dapat kan pointer 3.5 keatas sem1 n sem2 kat usim supaya dapat amek medik time degree nanti...doakan :)))

13-nak kahwin dengan siapa ye?hahaha
-hong ki...haha..amiiiiiiiiiiin (lempang!)

14-kalau minat bace novel, pernah tk terrrsuka ngan watak dlm novel tu?
-pernahlah...kalau tak fail lah penulis tu..mikhail dlm novel mikhail by ramlee awang murshid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...