Thursday, September 15, 2011

apasal sume org nak addict dgn retiss korea?? aku pun tau...bce ni!



entry ni BUKAN untuk menjatuhkan industri muzik malaysia harap faham..entry ni cuma sekadar HARAPAN 

harap tak di saman..jgn marah sy okay...sy bukan org pertama buat entry mcm ni

kenapa? apasal? kenapa apasal rmi sgt yg addict kt korea punya band or drama or filem?

sy addict ft island ngan lee hong ki je...tu je lah..yg lain tak minat....kalau filem sy lagi suke hongkong ngan thailand...malaysia pun not bad

tp! 

dengan addict kpd satu band ni pun dah nmpak dah perbezaan antara band ni ngan band kt malaysia

ble sy tengok lagu2 ft island ni  yg sy suka :

1- muzik nye gne mcm mcm alat muzik..
drum guitar tu sume normal lah...basic..malaysia ada..tp dorg tmbh dgn bunyik biola...jdik sedapla dgr..kt mlysia pun ad..tp tak bley celen lagu missing you ni:


(sy men amek je video ni...tak tau la mcm mne ye...dah lupe dah dulu tgok yg mne)

cube dgr betul2..dgr skali je bleh tertarik

2- bile buat konsert, idea memang pelik2 n kreatif n unexpected..kat malaysia bleh jumpe dua je..FAIZAL TAHIR AND ESTRANGE (btul ke eja....)

contoh:-after love-


3- bile nyanyi lagu sedih....bukan solo nye(lee hong ki) je feeling....yg len pun feeling..tmasuk yg rap...dri awal nmpak moody..drummer dye pun buat2 moody dri mule..kagum ah..si solo nye lagilah feeling
love sick

4- dorang kalo nak dye rambut ke hape ke lantak dorg lah...dorg bukannye Islam pun..dorang puteh...sangat sesuai lah dye rambut..kalo org kite dye..mcm tak kena....nampak karat sgt..ble tengok dlm tv cantek la..ble tengok dpn mata nmpk gle yg rmbut tu dah rosak!

5-dorang ni dah di train lame...kalau setakat kumpulan GULA-GULA  tu yg menari pun tak serentak malah seksi pulak tak padan dgn paha besar hmmmmmmmmm pastu tak ngaku tiru pulak tu hmmmmmmmmmmm  jahat gila aku..harap maaf

tp sy tetap setia kt shahir..kay...aril...syafie naswip...n beberapa lagi retiss bertuah <3  hahaha 

sekian ^^

No comments:

Post a Comment

nak tiru gak ah. sape first komen dy tak matang :P