Friday, July 22, 2011

kenichi matsuyama..!! sape kenal? alahh hero death note lah...si L

aku minat dye pas tengok L, change the world..haha

comelcomelcomel

saje je post nih..harap harap dye kenichi bace lahhh

hahaha


yeah..


dgan karakter isap jari, jln bongkok, taip komputer dgn care yg plek, makan gule2, bijaksini dan sana, putih, tinggi, memang tk dpt dinafikan lah yg aku memang tersangkut

duduk pun plek





anda memang kiut..!

tp sorrylah..sy suka L..bukan kenichi matsuyama..haha..jdi tolong jgn kecewa (ayat si perasaaaaaaaaann)

penah rase suasana mendebarkan? contoh: perang..atau bencane alam..aku ade pengalaman...meh bace

the title given sounds like i was lying...

haha

memang tipu pun..tak penah lgi..tp ade pengalamn seakan akan akan perang @ bncane alam..

iaitu

pengalaman menyorok dlm bilik ketika smburn pembanteras nyamuk aedes dilaksanakan di kolej kediaman nilam court, nilai..(umah dak dak asasi usim~)

ni sume gara2 malas nk turun bwh..

first time semburan, aku n housemate aku selamat..kitorg tak turun..ngade2..lgipun smbur kt bwh je..kitorg tingkat 2

BUT!

langit tidak selalunye cerah..apatah lgi malaysia yg memang khatulistiwa ni..msti ade mndung n hujan

aku ngan h/m8 malas nk turun..yela smbur time kitorg blek kuliah..1730..smbur la time takde org..

aku, wajihah,zati n wardah,4 org gadis bertuah yg berniat jht tdk mahu turun akhirnya tpksa menyorok dlm bilik krana smburan dilakukan smpai naik tgkat atas n nak masuk dlm umah!

memang tk percaya..dulu kt bwh je..ni siap masuk umah pulak..si wardah plak bleh gi mandi an..takkan kitorg nk tggalkan dye sorg2..abg fogger tu dah ketuk pintu umah suh klua

tp atas semangat setiakawan yg tggi thadap wardah yg sedang mandi , aku sbgi ktua rumah mgunci pintu umah kitorg..

tp dlm mase yg same, ktakutan btambah kerana tkut kantoi ade dlm umah n tkut brader tu bwk kunci spare nk masuk umah..

kitorg lari masuk bilik zati..bilik zati plak paling dkt ngan pintu n ade tingkap..tgkap dye terbukak..cume langsir mgkover tgkap tersebut..kalau kitorg ckp sepatah pun brader kt lua tu akan dengar n scare otomatiknye kantoi ade org dlm umah..

jd, kitorg btekad untuk nyorok bwh katil..nk klua bilik dah tk brani sbb bunyik fogging dah  dengar daahh..(wardah masih dlm toilet)
paling dibimbangkan ialah sekiranya brader tu selak lgsir n sembur menerusi tgkap (possible if he forced to do that..nk elak denggi punye pasal, umah kunci plak..smbur je la ikut tgkap..kann )..kalau itu blaku, mgkin ade yg terkorban kerana tk thn asap..haha..sbb kitorg tutup pintu bilek, n nyorok bwh katil .. n selubung ngan slimut..(sound very stuuupid right)

bunyik fogging makin dkt..tu yg rase mcm perang tu..

aku plak tetibe terkonfius..

"weh, aku kunci pintu umah ke tak hah ???"

pastu btambh risaulah kami..buatnye tk kunci...brader tu masuk kang..masalahnye tu la..kwn aku dlm toilet

tk lame pastu wrdah masuk..aku tarik dye nyorok..kitorg nk lari ke bilik aku..lebih slamat..bile dgar bradr tu mcm dh jauh je, kitorg lari masuk bilik aku..kunci pintu..

5 mnt pastu , kwn aku tye..

"kite bukak lmpu umah ke td?"

aku : " takla..kantoi ar nanti umah terang bnderang.".(mksudnye ade org dlm umah yg degil tanak kluo )

"abis, nape nmpk cahaye tu?"



kitorg btambah cuak..tgok kt bwh pintu bilik, nmpak ruang tamu umah bcahaye..ade org bukak lmpu..!

ahh sudaah..semakin tidak keruan nmpknye..

pintu bilik aku plak diketuk kan..ingat dah menyorok tmpat paling slamat dah td!

dgn muke mnyerah diri, aku bukak pintu..

la..roomate aku upenye,..terkejut badak dye tengok kitorg,..

"ngelat tak turun..!" katenye

"patutlah pintu umah kunci..ade org," bebel sorg lgi..

hahahahaha :P

aku wat botox..jum tengok perbezaaan muke aku..

wey wey wey

percaye tak?aku tak tipu la..

igt aku baik sgt ke?

aku pun nk kiut gak


sebelum tu, aku nk igtkan mungkin korang akan menyampah apabila melihat gambar2 yg disediakan..haha..

aku cocok DUA kat atas telinga

haha..aku cocok dua batang kaki spek kat atas telinga..

dgn ayat yg lebih skema dan cemerlang

aku wat SPEKKKK BARUUU..!!!

wah sungguh jakun bunyinya

ni tak pki spek..nampak segala jerawat..

ni pakai spek lame..alolo~ muke..syum bagai pun ttp skema!

ni yg baruuuuu,,.....//////////,l;;'..,;'][;.///!!!!!!!!


haha...sebenarnye aku rase takde beza punn..tp saje ngade ngade nk tunjuk...mangkuk sungguh

mr arho???

wah...sapekah insan yg bertuah ni??

mr arho ni, lecturer fizik aku kat usim

name dye abd rahim hj omar (rasenye)

saje je post..ne tau ade yg kenal

sebab

dye ajar 4 tmpt..usim, upm, uniten ngan ape ntah...

mr arho ni memang cikgu paling lawak  aku pnah jumpe..

dye suke ajar care nk sebut pekataan bi yg tahap ben 9, 10, 11,12 punye dlm muet..

contoh

rearrange...die pegi sebut rearrange+jeje

korg paham tak ni? cube sbut ikut ejaan yg tertera

kan pelik bunyiknye..dye leh ckp tu band 14 dlm muet..(aku tk tau eja band weh..band ke bend?? mangkuk)

lagi...perkataan object sebut objiyek..kdg2 kitorg tk phm, pastu dye gelak2..pastu brulah phm ape yg dye ckp..

kalau dye wat lawak org tk phm, dye kate.." hah..blur la tu..blur .."

kdg kdg kalau tak phm gak, dye ckp.." korg paham ke tak ni?"..pastu campak marker mcm budak kecik..pelik aku..haha

tp bes la..sape ngantuk memang mangkuk..(mangkuk pun ayat dye gak..haha)

3 jam stret blaja fizik memang best..x ngantukk..sejuk je lebih..dah sejuk tu mule lah ramai request nk gi toilet..

pastu dye bleh ckp,

"hah, mari kite lihat wajah-wajah kelegaan "...(yg baru blek dri tnds)

so bile dak2 dri toilet blek, satu kuliah gelakkan..tak malu plak kan..aku dah set dah, time fzk je jgn gi toilet...haha

sebut speed pun sepid..pastu die sndiri ckp .." sound so village ," pastu dye btulkan, speed..(sbut baek punye)

bile dye tunjuk example exercise, time kirakira, dye suh kitorg bgi jawapan..pastu bile dye tulis salah,mule lah nk kover

contoh

final answer is 94.44N
tp dye tulis 34.44N

penat kitorg ckp ..cikgu, salah..94.44..tp dye tk dpt detect..tp bile dye tau je dye salah tulis, trus kover..

"cikgu bukan ape, ckgu nk tunjuk kesalahan pelajar swktu exam..dah tau jwpn 94.44 tp cuai tulis 34.44.."

kitorang gelak je lah..

tu je..saje je nk share..korg bace ke tak ke nobody cares

Friday, July 8, 2011

do you know what are the meanings of triple dot (...) when u write i love to eat banana, durian, mango ...

wowowo!

i got new infos!

my lecturer said, triple dot that we always use or found in the book have their own meanings for each dot


first dot means : and many more
second dot means : but i dont have enough space to write   

third dot means : so i stop here

ok..paham ke tak tu?

contoh lah

u write this in ur essay or etc (nobody cares :P )

i heart damn much linkin park, greenday, shahir , kay ...

so actually
u write

i heart damn muchh linkin park , greenday, shahir , kay and many more but i dont have enough space to write so i stop here
so can u understand what i tried to tell u?

actually i dont believe this.we asked aur miss, are u cheating ? haha
she said, no . this is international abbreviation (btul ke eja tuh...)

satu dunia tau..korang dah tau ke? kalau dah tau..pedulik pe..nobody cares
tp kalau letak 4 dot, .... , tak international lah..korg je yg tau maksud dot keempat tu ape kan?? maybe dakwat pen dah abis ke ape ke kannnn

k.sekian