Friday, July 22, 2011

mr arho???

wah...sapekah insan yg bertuah ni??

mr arho ni, lecturer fizik aku kat usim

name dye abd rahim hj omar (rasenye)

saje je post..ne tau ade yg kenal

sebab

dye ajar 4 tmpt..usim, upm, uniten ngan ape ntah...

mr arho ni memang cikgu paling lawak  aku pnah jumpe..

dye suke ajar care nk sebut pekataan bi yg tahap ben 9, 10, 11,12 punye dlm muet..

contoh

rearrange...die pegi sebut rearrange+jeje

korg paham tak ni? cube sbut ikut ejaan yg tertera

kan pelik bunyiknye..dye leh ckp tu band 14 dlm muet..(aku tk tau eja band weh..band ke bend?? mangkuk)

lagi...perkataan object sebut objiyek..kdg2 kitorg tk phm, pastu dye gelak2..pastu brulah phm ape yg dye ckp..

kalau dye wat lawak org tk phm, dye kate.." hah..blur la tu..blur .."

kdg kdg kalau tak phm gak, dye ckp.." korg paham ke tak ni?"..pastu campak marker mcm budak kecik..pelik aku..haha

tp bes la..sape ngantuk memang mangkuk..(mangkuk pun ayat dye gak..haha)

3 jam stret blaja fizik memang best..x ngantukk..sejuk je lebih..dah sejuk tu mule lah ramai request nk gi toilet..

pastu dye bleh ckp,

"hah, mari kite lihat wajah-wajah kelegaan "...(yg baru blek dri tnds)

so bile dak2 dri toilet blek, satu kuliah gelakkan..tak malu plak kan..aku dah set dah, time fzk je jgn gi toilet...haha

sebut speed pun sepid..pastu die sndiri ckp .." sound so village ," pastu dye btulkan, speed..(sbut baek punye)

bile dye tunjuk example exercise, time kirakira, dye suh kitorg bgi jawapan..pastu bile dye tulis salah,mule lah nk kover

contoh

final answer is 94.44N
tp dye tulis 34.44N

penat kitorg ckp ..cikgu, salah..94.44..tp dye tk dpt detect..tp bile dye tau je dye salah tulis, trus kover..

"cikgu bukan ape, ckgu nk tunjuk kesalahan pelajar swktu exam..dah tau jwpn 94.44 tp cuai tulis 34.44.."

kitorang gelak je lah..

tu je..saje je nk share..korg bace ke tak ke nobody cares

4 comments:

  1. as salam,
    saya fairuz, pelajar cikgu rahim untuk matrik pada 2001.

    apa yg awak tulis sememangnya itu yg cikgu rahim lakukan pada masa mengajar kami dahulu.

    betul3, cikgu rahim mmg klakar giler, sehingga kini, saya jd pensyarah fizik di UMT pun disebabkan tertarik dgn ilmu fizik yg diajar beliau..pendek kata, cikgu rahim mmg "the legend" lah.

    awak ada no contact dia?,,kalu ada tolong ye emelkan ke emel ni..fandy@umt.edu.my

    terima kasih

    ReplyDelete
  2. haha.. wahhh.. 2001 tu :) ade. nnt sy emel

    ReplyDelete
  3. terima kasih banyak ye..blaja elok2..moga2 jd doktor yg berjaya dunia dan akhirat:)

    ReplyDelete

nak tiru gak ah. sape first komen dy tak matang :P