Sunday, April 24, 2016

A famosa Waterpark yayyyyyy ! waterpark terbest kat malaysia!

Salam !




Aku tak kire ada orang baca ke takde ke. Aku nak post jugak!!!



Hahahha





4 hari sebelum post ni, aku dan kengkawan pergi mengenjoykan diri ini di afamosa waterpark!!!

Selekeh kat semua. Cube teka hakak yg mana


Kitorang postimg community health kat Tampin, so hari raabu pon free. Haha. Makanya kami decide nak jenjalan waterpark ni. Bajet takde oranglah weekday.y




aku kalau buli nak pergi semua waterpark kat malaysia!




Dipendekkan cite, masuk rm43 - waterpark + lunch





dalam dia perghhhh.. mak ai..

Hakak ss je..nampak tu siap ada link. Gile kau tengok gambo pn bergetar jiwa


Ni la afamosa waterpark ice cream.. die sama je mcm vuvuzela kat sunway lagoon. Tp mak aiii scary dia 5x ganda ! Sunway lagoon pye vuvuzela aku naik 2-3x. Ice cream sekali je nak mak rasa jantung gugoq siyes





pastu hakak naiklah family raft. Biase jah tu. Mcm kt gambang waterpark je. Ok la nek 3x. Rajin sikit sebab takyah angkut tube




pastu hakak juge naik sume slide yg due org. Pakai double tube. Biase je. Cume emdingnye terbalik masuk idong air hmmm






ha. Hakak tk naik yg slide sorang2 without tube.  Hakak tengok je kengkawan hakak naik. Ala yg dr highway dah nampak tinggi macam pencakar langit tu. Hm. Hakak mmg nauzubillah la nak naik. 





Pastu ad 2 lg body slide. Tayah pakai tube. Kengkawan hakak sume yakinkan hakak bendalah tu slow sgt. Tp hakak ttp takde keyakinan diri dik.. 





tp puas hati. Walauun hakak tk main byk, hakak sgt puas hati. Berbaloi. Siyes.



cume wave dia tk best. Yg tmpt ala2 pantai. Hampeh. Tggu gila2. Wave gambang waterpark mmg awesome lah. 


TIPS nak ngenjoy ! Cube jgn jerit aaaaaaaaaaa. Tp jerit uuuuuuuuuuu. At least org denga korg mcm enjoy bukan takut nk meninggal. Berkesanla . Psychology. Hahahaha. Tp tk menjadi la kat ice cream tu gile tu jerit mcm anak tekak tekeluar habis pharynx larynx oesophagus sume tercabut tu



Sunway lagoon vs afamosa waterpark :
1) maaf hakak tk hingat dah sunway lagoon cemana





kalau rajin, beli beg hypergear tu kat freeport melaka mmg 50rm je offer. Nak beli tp mcm tk gune dah..so tk beli. Hahaahahahhahaahaah mmg kalis air kau. Buli letak henfon resit2 semua..

kelebihan afamosa waterpark :
1) locker murah dan besar.. 12rm tk slp + 10rm deposit. Kitorg share 11 org tu pun tk penuh nak kata besaqnya dia compare dgn gambang punya

2) tube pn murah..11+10 deposit. 

3) takde sistem bayar pakai tag. Senang tp susah. Hahahha. Kalau ada tag tu hakak tk suka. Tp kalai tkde tag hakak rasa susah jugak ttbe haus tabuli bli air sbb locker bukak sekali je seumur hidup kt situ . So mase tulah kawan hakak aka asral yg bawa kehulu kehilir hypergear beg dia sgt diperlukan sbb dia simpan dwet. 




Pesanan hakak satu je..tolonglah jangan gatal tengok video waterpark accidents or themepark accidents. Tu one of the reason hakak jd penakut tiba2 sbb malam sebelum pergi gatal tengok. Hahahahahahahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...