Sunday, April 24, 2016

A famosa Waterpark yayyyyyy ! waterpark terbest kat malaysia!

Salam !




Aku tak kire ada orang baca ke takde ke. Aku nak post jugak!!!



Hahahha





4 hari sebelum post ni, aku dan kengkawan pergi mengenjoykan diri ini di afamosa waterpark!!!

Selekeh kat semua. Cube teka hakak yg mana


Kitorang postimg community health kat Tampin, so hari raabu pon free. Haha. Makanya kami decide nak jenjalan waterpark ni. Bajet takde oranglah weekday.y




aku kalau buli nak pergi semua waterpark kat malaysia!




Dipendekkan cite, masuk rm43 - waterpark + lunch





dalam dia perghhhh.. mak ai..

Hakak ss je..nampak tu siap ada link. Gile kau tengok gambo pn bergetar jiwa


Ni la afamosa waterpark ice cream.. die sama je mcm vuvuzela kat sunway lagoon. Tp mak aiii scary dia 5x ganda ! Sunway lagoon pye vuvuzela aku naik 2-3x. Ice cream sekali je nak mak rasa jantung gugoq siyes





pastu hakak naiklah family raft. Biase jah tu. Mcm kt gambang waterpark je. Ok la nek 3x. Rajin sikit sebab takyah angkut tube




pastu hakak juge naik sume slide yg due org. Pakai double tube. Biase je. Cume emdingnye terbalik masuk idong air hmmm






ha. Hakak tk naik yg slide sorang2 without tube.  Hakak tengok je kengkawan hakak naik. Ala yg dr highway dah nampak tinggi macam pencakar langit tu. Hm. Hakak mmg nauzubillah la nak naik. 





Pastu ad 2 lg body slide. Tayah pakai tube. Kengkawan hakak sume yakinkan hakak bendalah tu slow sgt. Tp hakak ttp takde keyakinan diri dik.. 





tp puas hati. Walauun hakak tk main byk, hakak sgt puas hati. Berbaloi. Siyes.



cume wave dia tk best. Yg tmpt ala2 pantai. Hampeh. Tggu gila2. Wave gambang waterpark mmg awesome lah. 


TIPS nak ngenjoy ! Cube jgn jerit aaaaaaaaaaa. Tp jerit uuuuuuuuuuu. At least org denga korg mcm enjoy bukan takut nk meninggal. Berkesanla . Psychology. Hahahaha. Tp tk menjadi la kat ice cream tu gile tu jerit mcm anak tekak tekeluar habis pharynx larynx oesophagus sume tercabut tu



Sunway lagoon vs afamosa waterpark :
1) maaf hakak tk hingat dah sunway lagoon cemana





kalau rajin, beli beg hypergear tu kat freeport melaka mmg 50rm je offer. Nak beli tp mcm tk gune dah..so tk beli. Hahaahahahhahaahaah mmg kalis air kau. Buli letak henfon resit2 semua..

kelebihan afamosa waterpark :
1) locker murah dan besar.. 12rm tk slp + 10rm deposit. Kitorg share 11 org tu pun tk penuh nak kata besaqnya dia compare dgn gambang punya

2) tube pn murah..11+10 deposit. 

3) takde sistem bayar pakai tag. Senang tp susah. Hahahha. Kalau ada tag tu hakak tk suka. Tp kalai tkde tag hakak rasa susah jugak ttbe haus tabuli bli air sbb locker bukak sekali je seumur hidup kt situ . So mase tulah kawan hakak aka asral yg bawa kehulu kehilir hypergear beg dia sgt diperlukan sbb dia simpan dwet. 




Pesanan hakak satu je..tolonglah jangan gatal tengok video waterpark accidents or themepark accidents. Tu one of the reason hakak jd penakut tiba2 sbb malam sebelum pergi gatal tengok. Hahahahahahahahahaha

Wednesday, September 23, 2015

surgical posting,fpsk usim part 1 hik

Salam.heheheheheehhe





Begitu gembiranya aku kalau ada yang baca 😂😂😂





Aku baru habis posting surgeri kat hosp ampang





Tk tau nak share apa.hahaha.




Cuma nak pesan kat kaum wanita, breast tumour tersangatlah common ye..



Jaga diri.  Kalau ada biji@ketul@lump jangan simpan. Tak sakit lg bahaya. Sebab cancer itu TIDAK SAKIT.





jangan segan jumpa doktor.





Cegah @ rawat sebelum terlambat.




korg bayang masa aku duk kat klinik,dalam masaa sejam 5 org masuk sebab breast tumour





tu je. Pesanan kedua, cegahlah dari terkena hemorrhoid atau buasir. Hemorrhoid banding sangat dahsyat bagi aku. Main tembak2 je





pesanan ketiga.

Jamgan nak meneran masa buang air kecil o besar or batuk2=


Takut kena hernia





tu je kot. Sbb tu yg common kt wad sini



bye! Doakan kitorang lulus exam..dorg kate clinical year ni luck




Saturday, July 11, 2015

Test JPJ format baru. Nak lulus tak ? nak lulus tak?

Assalamualaikum




aku baru je lulus test jpj aritu. (minggu lepas). Umur dah tua baru nak amek lesen. hahahaha




kalau yang dah lama amek, or yang baru nak amek, sekarang dah tukar format dah . tapi aku amek yang manual lah. Takde keje amek auto




btw masa aku daftar dulu, still pakai tiang. tapi sebab aku tak banyak cuti, lama-lama brtukar format



tukar cemane tu??



1) parking & tiga penjuru dia takde tiang. Bukan cam dulu, kira tiang, jalan, undur. inda ! Dia pakai divider je. hitam putih. Gambar ilang lah. Dulu aku amek gambar


KELEBIHAN : Lebih practical. Memang kau parking macam parking betul-betul. Kau faham lah konsep parking tu hahaha.  practical la nak banding kira tiang tp tak faham pape.. haha... aku cakap camni sebab aku dh cuba dua-dua. Tiang dah, divider dah



2) dia tambah RPK dan RSM. Rutin pemeriksaan kenderaan. Aku selalu tersasul rutin pemeriksaan kesihatan. hahaha. RSM tu rutin sebelum memandu

KELEBIHAN : taulah sikit-sikit komponen enjin. 




3) dia tambah s cross and z cross



KEKURANGAN : bayar mahal kalau kandas. Ada tempat RM 180, RM 210, RM 250. ikutlah kejujuran sekolah memandu tu. Mahal gila kan? dulu murah je




pengalaman aku masa tu, Encik JPJ tu baik sangat. Sebab aku test masa ramadhan. Memang baik gile.

Kat jalan raya pun baik. Baik tu maksudnya, aku ni jenis kalau drive kena bercakap. Kalau senyap je aku terbabas. Terlepas jalan. Haha. sebab macam khayal gitu


Maka masa hari test, aku dapat jpj yang jenis bercakap. Dia serius tapi dia bercakap. Topik doktor, topik kahwin masa belajar. Hahaha . Dia start lepas tau aku medical student, aku layan jelah


Jadi memang bersyukur gile lah



Kat sini aku nak promote cikgu aku, cikgu lutfi dan ayahnya cikdin.  diorang ajar memang sampai pandai. Bayangkan aku belajar dekat 2 tahun sebab takde cuti punya pasal. cikgu steady je . Dia tak pernah marah student. Dia pesan, kalau aku marah mung, mung marah aku balik. Kabo aku nok drive nih. mung diang


Siapa yang tinggal kat Kuantan, Batu Hitam,  Beserah, Pelindung, Balok yang ada kenalan nak amek lesen, motor or kereta, contact lah aku, yang nak dengan cikgu lutfi nilah.. inshaAllah terbaekkkk



TIPS :
1) Toksah nervous lah. Mung pk mung nok bawok keta untuk dapat lesen je ke? Dok kan. Niat betul-betul. Nak belajar memandu! Nak drive suatu hari nanti. InshaAllah boleh

2) jangan takut dengan JPJ tu. Masa aku test tu, hari Jumaat. Lepas solat Jumaat. Jadi bertuahlah sebab dapat tengok diorang pakai kain pelikat,kopiah, sebelum dorang tukar uniform. Hahaha.. Terus set, diorang ni pakcik-pakcik masjid je..jangan takut..

3) yang nak amek L tu, baca buku. Taknak baca pun takpe. Buat soalan. Sama je pun soalannya

4) mati enjin atas litar takpe. aku masa parking mati lebih 5 kali. Aku geram betul. Masa latihan tak pernah mati. Aku latihan bawak kancil, tapi masa test terrrdapat viva. Baru. angkat clutch sama je macam angkat bawak kancil, tapi mati. HHAHAHAHAHAHAHAHA


5) anda mungkin bernasib malang ketika test, tapi yakin dan bertawakkal lah kepada Allah. Aku biasa bawak kancil/ kelisa. Tetibe time litar, nak naik bukit, dapat viva. Tak sempat rebut kancil. Lainlah feel dia. Viva aku kena jenguk sket. Tak nampak . Viva baru pulak tu. Ringan dia lain macam. Berasap bukit tu masa tekan minyak sekuat hati. Haha. Kalau kancil tak pun

Pastu masa parking pun aku gagal dapat kancil. Terpaksa naik viva. Kan lain kepanjangan dia. Beza 4 inci cikgu kate. Tapi ni test kot. lagi satu kat z cross memang risau gile la sebab viva tu besa sket dr kancil. tp alhamdulillah lepas dah.

Masa jalan raya bawak axia. Tu best sebab kete baru HAHAHAHAHA

6 ) tempat aku z cross boleh berhenti, boleh undur. Naik divider baru fail. Tempat orang lain tak tau lah

7) Ikut je apa cikgu ajar. Jangan berlagak pandai. Cikgu tu ajar memandu je, tapi keberkatan ada kat dia. Ingat keberkatan ada kat mak ayah, cikgu sekolah, lecturers, dekan je ke?





sekian hahahahaha





test jpj format baru ujian jpj format baru lesen jpj format baru tips jpj tips lesen jpj