Thursday, February 27, 2014

Surah Yasin ayat 36

Assalamualaikum



to all viewers



first and foremost, I would like to tell you that I have no time to blogwalk T_T



 and if you come to my blog, 



I hope you will get some knowledge




and please leave your comment, so I can track you back





ohooo speaking bai






Ok. Takde mase. 





Surah yasin ayat 36..





maksudnya...

"Glory be to Him Who created pairs of all things, of what the earth grows, and of their kind and of what they do not know"

"Maha Suci Tuhan yang telah menciptakan makhluk semuanya 

berpasangan, samaada dari yang ditumbuhkan oleh bumi, atau dari diri 

mereka sendiri, ataupun dari apa yang mereka tidak mengetahuinya."







Tahukah anda, biasanya ayat ini orang akan mengaitkan dengan kahwin, 

pasangan, jodoh dsb. 




tapi sebenarnya ayat di atas menunjukkan semua ciptaan. bukan manusia

 sahaja. bukan lelaki dan perempuan sahaja











sebenarnya saya nak share. pasal saya baru belajar muscles of the neck :)




saya macam terkejut juga. kenapa tau...




yelah kalau manusia. memang banyak benda berpasangan pun.



mata ada dua. lubang hidung dua. tangan dua kaki dua telinga dua gluteus maximus dua



tapi tahukah anda...




leher kita. our neck.. yang ada satu ni.. or anybody has more than one neck? Please put up your hand



in our neck, the muscles are in pair. right and left.






haa napok dok?



subhanallah



tu je. boleh lah fikir lebih sedikit .....


"Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?"

 "So which of the favors of your Lord would you deny"




pesanan untuk diri dan masyarakat





doakan kami lulus professional exam tahun ni...