Saturday, September 22, 2012

aku ada microscope aku sendiri!!!!


ratapan naluri...membangkitkan namamu...kerana pertemuan ini.... akan ku abadikan segala memori.... ku lewati waktu itu........-awie




yaaaaa!!


inilah kelebihan study medik kat usim!!!









sorang sebijik dapat microscope!!!!!








microscope yang harganya sebijik rm10000 !! gila youuu nak belii sendiriiiii









microscope yg canggihnya lebih tinggi dari zaman sek








microscope yg lgi canggih sedikit dr zaman tamhidi (tp nmpk cm lebih kurg je)











alaaa gini je pon microscope nye













haha!!! :P







betulla kan, canggih sikit dr zaman sek







and dapat sorang satu. hilang kunci bayar brape tah







hilang microscope??? uuuuuuuuuuuuuuuu nauzubillah








kalo ko ske hello kitty ko bli la ni 














aku rse tak mahal. hrge lebih kurg je cam aku punye microscope. rm 10000 plus minus.tk mahal pun :P








-ini pon nak post ke =_= haha -

Saturday, September 8, 2012

uuu penthouseeeeee lol =_=

ape penthouse penthouse?


takdela.. jakuunn sket






usim bagi budak medik duk penthouse






jakun laa!!







kalo usim kat nilai tu dpt asrama, umah kedai,,






tp di fakulti perubatan n sains kesihatan au kuliah attib wa al ulum assihi (betul la kut) yg tercampak di ampang besama fakulti pergigian, 







kami tinggal kat penthouse








tingkat paling atass skali. 2 tgkat gitu







4 blek. 2 kt atas 2 kt bwh. blek ayaq 3, besaaq bilik ayaq 3 times dr bilik ayaq rumah normal yg bg ak da ckup besar 








tp first year je tk silap








second year  third year pindah bawah.  kondo







pastu forth year fifth year sixth year dah pndah kondo len dah. lgipun mereka da masuk fasa clinical. melekat kat hospitaaal je la. tkde kt fakulti dah







kat usim spesal sket.  3 taun pre clinical, 3 taun clinical. bes tak?  entah haha. byk pgalaman la mgkin










yg seram sejuk nye dorang sume terer ckp arab. mse orentasi adoii kne ckp arab. ak dah lupe haha. blasah ismi, askunu fi ngn darastu fi je.dah haha. haza faqod







aaaa nak gambaq ke? mls la nk masukkan







tp ni la tmpat ktorang . google je. mls nk upload











dlm penthouse ktorg tu dy da ade prabot. ade tv, sofa, mje mkn, n refri. so sng la. kt tgkt atas meja stdy








kalo kt fkulti ade gym. kt kondo ni pn ade tp mls la. bek g kat  fakulti sdri. lg beshhh







2 je la. doakan sy n member2 slamat. org kte pandan indah ni kawasan hitam. byk sjarah. tkut gak.







                                                 yang bersemangat gila,

bakal Dr. Nurul Azira Zainal Abidin ( MBBS)
walaupun lame lg.

with    bakal  Dr. Muhammad Haziq b. Aminuddin (MBBS) 

amiinn 
            

Monday, September 3, 2012

omg.. ni subjek yg ktorg kena blaja tuk first year sem 1 medik usim. len dr org len hah

sy tga orentasi. kt usim nilai. khmis ni nek bus g usim pandan indah pulak n orentasi lg =_=








oh ya ketika anda mmbaca ni sbnrny sy bru blek dr ponteng orentasi. sggup jln kaki klua dr stadium n jln ke umah. bosan nk meninggal.





ni list tu budak ijazah sarjana muda perubatan dan surgeri di USIM. ehem usim u kerajaan okay not private. 
no 18 kat malaysia, n baru bukak. bayangla batch medik yg dah graduate baru satu







kami kena belajar 6 tahun. 6 tahun lg baru graduate insyaAllah. so sape yg dah kawen, member2 aku sume, mse ak graduate datanglah bawak anak. lol








okay here are the subjects :



1-anatomi 1 -of coslah kena kan.


2- biokimia 1 - aku tak tau apa haha!




3-  fisiologi 1- tau kut.. alaah yang tu lahh




4-  sains tingkah laku  - ni den dop pahe




5-  hafazan surah pilihan 1 - budak medik usim memang kena hafal surah setiap taun, tp bukanlah satu alquran. dy nak melahirkan doktor yang juga seorang hafiz dan hafizah. insyaAllah







6- ict







7- bahasa arab 1 - oh ni den lomah fuuuhhh








8- bahasa inggeris 1-  ni den ok sikit







9- tamadun islam dan tamadun dunia. -omg!!!!!  dengaq kata blajaq dlm bahasa ARAB. lol sangat 




total credit hours : 22







fuuh







btw yg lawaknya prof tu ckp, bilik mayat usim is the highest in the world.. tingkat 12 kut. tokyo pun tingkat 6. cre dorg nk bwk mayat tu nek atas dah mslh haha.. lif tak muat tuk membaringkan mayat, so di tegak dan di berdirikan mayat tersebut di dalam lif.







doakan sy berjaya dgn mha dan kwn2. amiin