Sunday, January 13, 2013

janganlah kerana ilmu itu kamu menjadi riak

errr




berkaitan tajuk ini...






mungkin ada yang terasa







tp dlm 10% sahaja mungkin.






baru2 ini, kebanyakan pelajar u tga bertungku lumut untuk final exam







ada yang dah habis. 






aku belom T_T






tk kesahlah







tp...







adakah patut kita dengan gembiranya keluar dari dewan peperiksaan dan berteriak senang gila!!!!! 




walaupun soklan itu mmg kami bisik2 nasib baiklah tk susah sgt....sebab first time an nk amek final.



tp kalo klua da mnjerit dgn yakin senang????



bolehkah berbuat demikian???






terutama sekiranya anda seorang yg kta boleh respek kerana pndai agama







tahfiz ke






pape lah







tp kalau kau mmg budak biasa2, aku tk kisah. mungkin kau mahu menarik perhatian bukan??







ada sorang kawan aku, perempuan







dia belajar medik gok







dia suka update fb o tweet. anatomy lah, guyton lah. grays lah. physio laaahh













kenapa eh???







kalo ikut aku, aku pun boleh nak canang sne sini BANYAK KALI subjek yang aku amek.







tp aku tulis kt blog ni pasal tu SEKALI JE. sekali.






just for ur knowledge. n for the sake of usim. fakulti medik kat USIM nih blaja ape??? sme tk ngn u len blaja ek???





tu je.. 







sebab aku mmg nak promote usim. usim ni fkulti medik n dentist dy sangat best!!!! sila silalah adik2 mndaftar. heheh tetibe






n ada stu lg jnis kawan yg plek juga.








sume benda nak cakap kt fb, kt situ kt sini ..







sume mende nok oyak !!







contoh : contoh je....







pd mlm yg semua org btungkus lumus abeskn stdy. dy pn habaq.






aku dah boleh tido ^^^^^^^






pkul 9-11 gitu. 







apa prasaan mak???/







mamp$s kaulah. haha
 jahatnya aku.







apahal nak ckp cmtu?? tahukah semua org berusaha struggle? well.. mngkin stdy mlm exam dktekan last minit.. tp sbb exam an. mst la tkut. kalo bleh nk bce seribu kali ! tp tk smpt daaahhh







then, abes exam, menjerit2 plak kt laman sosial. senang. oh m G








apahal????/////







tahukah anda, wlupun bgi ktorg sume, mujurlah tk susah mcm tutorial, tp sume ni memerlukan tawakkal yg tinggi trhadapNya







kalau Allah dah tetapkan, kau jawab btul. perfecto. tapi kertas ko hilang. apa nak ckp??







kalau Allah dah tetapkan, ko jwb perfecto lg, tp no matrix kau SALAH !!!





nauzubillah.






tp kalau dah asyik ckp bende yg sme je, kwn2 pun risau weh.. sero lagi..  tp nk tegur tkleh 








kita belajar belajar juga.. kelas tu jgn tinggal. keberkatan penting. adela crite. tp mls nk crite.




eh org yg aku cerite ni bukan budak u aku ye.  eh... ermm.. ade la.. aku ckp td kn aku ade beberape kwn mcm ni. di serata malaysia

pmpuan ade laki ade. jate ado tino ado








pernah baca tak?






 ape benda yg org baik buat tp org kurg baik tk buat????







RIAK.







syirik hafiy.







nauzubillah







sekian







#kalo aku update result aku, semenjak aku spm, serius aku ckp tu bukan sbb aku nk tyg. tp sje, berkongsi feeling. bukannye aku nk org kte aku bodoh ke pndai ke. taaaakkkk
bagi aku rsult tu biase. bukan dgn niat show off. sbb kalo teruk pun aku tayang gak . bukannye yg bgus je. 







babai









kita ni islam. biarlah berjaya kerana doa, tawakal, usaha, keberkatan semua org, mak ayah, atuk, abang kakak, makcik pakcik, makcik cleaner, pok guard, makcik cafe, CIKGU, LECTURER, DOKTOR , PROF, KAWAN-KAWAN. jgn berjaya macam org bukan Islam. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...