Tuesday, July 31, 2012

entry ini untuk leftist- pembangkang

sebelum baca, sy nak kabo, sgaja mnggunakan bhasa yg sopan sikit spya takde siapa yg terrrasa@sakit ati. sbb ini entry panas.

nak baca baca tak baca sudahlah tak kisah langsssung

saya pelajar- umur 19. mmg blum layak nk mengundi. n memang tak minat politik. tapi bila tgok politik yg agak huru hara kat fb. FB. jadi sy mengkaji sesikit.

sy stakat ni, lebih ke arah barisan nasional. atau si leftist panggil UMNGOK.

ya. kenapa sy ke arah bn

sebab sy sedar diri sy. sy blajar pn kat u kerajaan, alaun pn krajaan, sek dlu pun sbp krajaan.tp ini basic. n leftist always says - itu mmg tanggungjawab kerajaan lah nk sdiakan utilities facilities bagai

okey.

saya ad tanya brader ni. dy mang leftist tegar. dy ckp. cik azira, ckgu sy ckp, antara barack obama dgn bush (?) btul ke eja bush? serius blur skang. kita kena pleh barack sbb ad basic islam kat dia. so smelah mcm umno n pas.

okey.

tak kisah pun. terime je.

tp sy smakin plek n trcabar bila kat fb sy dapati leftist ni sibuk mengeshare n mengutuk bn. mencarut. membabi.menbodoh. memsial. siap ckp umngok mmg nerake jahanam! 

depa pas.

then trlintas. ok pas semua tau mmg alim an, tp knapa pengikut die bleh ckp mcm tu? knape? yg paling dasat memandai sahaja cakap masuk neraka jahanam. najib n rosmah masuk neraka. rosmah babi tak pakai tudung bla222

boleh ke ckp macam tu?

geleng kepale. memang tk boleh. siapa kita nk ckp macam tu? Kalau mcm tu kenapa tak ckp je retis msie yg seksi nak gila tu msuk nraka jugak?

sebab ad yg bertaubat kan? 

cam irma hasmie. dulu seksi. tp alhamdulillah sekarang laaagi alim. saya pun ngaku dia jauh lg baik dr sy of koslah n dr kwn2 sy yg alim2 yg lain.dr sgi jge aurat dy semua.


salah ke apa yg saya ckp ni?


pastu sy bukak bn punye. takd pulak org komen2 kutuk pmbanggkang bodoh babi sial. tkde. tkde.tak sama macam mana pmbangkang mngutuk bn n penyokong bn

cm td lg best. nama Nik Aziz tu kt fb. memang page dy. sy hormat dy. kan sy dah kata td sy masih dlm meneliti parti2 politik ni.

kat page dy,ad budak share. tye pndpt pasal lagu jnji dtepati tu.


ffuuuhhh komen2 dy. 

bodoh punye lagu.
babi punye rais yatim
apetah lg.
n tetap ade
masuk nerake lah bn
(ayat ni ayat lbih kurg. Tk igt ayat btul. byk sgt pun. babi bodoh tu mmg ad)


kenapa?????kenapa mncarut cmtu sekali?? kat page Nik Aziz pulak tuh. 

dlm hati sy memang terdetik. Nik Aziz tak tegur ke penyokong dy asal mncarut. dlm Islam mncarut tu berdosa. Sekarang pulak bulan ramadhan.



sy terfk. ini ke antara contoh yg org kata menggunakan Islam sbagai topeng? bn sah2 kena dah bnde ni. Tp bn pn sy gram jugak sbb rmi yg pompuan tk pki tudung .dah kaye. rakyat bkn sume kaye. byk jugak nk komplen tp perluke kite mencarut2 mcm org tak berpendidikan mcm tu?

sy dengar radio ikim mggu lepas. mang terase lah sbb kebetulan mse dgar tu bru pas marah ngn website usim yg lambat tu

ust tu ckp, bln ramadhan, kalau mncarut, kita akan dpt KOSONG. KOSONG. memang puasa tp kosong. ust tu samekan dgn contoh pg sekolah, tp balik dpt kosong. U get nothing. Sebab terkeluar carutan je dr mulut. kosong trus puasa.Puasa tak batal tp kosong.


n sy tringat jugak aritu bce paper, 5 ulama' kt kelantan mnegur Nik Aziz sebab cara propaganda nak pilihan raya ni macam menggunakan islam. Cane tah ayat dia tak igt. Tp antara ulama2 ni, ada yg kena serang la. rmi tk puas hati sbb brani tgur Tok Guru Nik Aziz. ??? Adakah islam mengajar begitu? Tak boleh menerima kritikan? Tak kan. tak. open minded. bukti kita educated n boleh mengawal emosi.

pening gak politik negara ni. Setakat sy belek2 bn n pas. (yg lain sy tak minat langsung lg2 pkr maaflah bg yg marah-semua ada hak nk pilih mana. Macam mana anda tk suka bn macam tulah sy tk suka pkr)

sy tgok dedue konfem la ad pros n cons. Beselah. mmg tk perfect kite ni. Kalo dri tu kan, rse perfect, kalo leftist tu rse perfect, dorg tkkn mncarut2 gile cmtu. Tp sy respect lah cm member2 sy yg mmg rmi leftist TAPI yg tk ngutuk memane. cuma dia ckp je npe dy sokong pas blablabla. tk de dy kutuk kerajaan, bn..bla22.


INI HANYALAH LUAHAN MINDA DR SYA BUDAK 19 TAHUN YG TGAH MENELITI SORG2 N DGN BANTUAN BEBERAPA ORG BRPENGALAMAN , YG DA LAMA HIDUP, PASAL POLITIK. TAKDE MEN TOUCHING2, TKDE MEN KUTUK2. NK BANTAH KE APA KE BIAR JAGA BAHASA. NK KOMEN KOMEN TK KOMEN DAH. TRIMASSS


















Monday, July 23, 2012

ahah ! baru tau BULI juga salah satu drpd penyakit keturunan paling menakutkan di dunia (?)

10 penyakit keturunan paling menakutkan di dunia

1-alcoholisme. kanak2 pun bleh minum. tp bukan kat malaysia la pnyakit camni






2-kanser payudara- huh? di katakan LELAKI pun boleh kena





3- 
majority of colorblinders or colorblinderians (wujudke istilah ni? heheh)  r  MEN








4- BULI - genetic ganas adalah di warisi okay










5- OBES . sume maklum rasenye






6- penyakit jantung lah of coz






7- kembar - si ibu mghasilkan byk ovum at the sme time. so stiap kli mngandung ank kembar kembar kembar. cm kt oversea byk kan kembar 6 , 7. mslhnye : bile depaa besar katenye








8- jar-rare-what -mat salleh sket bunyik. pimples lah






9-  Lactose Intolerance - tak leh minum susu ! kalau minum die gile ! -eh tak aku gurau je








10- B.O bo.... T.A.K tak....  
botak !





nauzubillah 


dpr kat sini -  aaron aziz

Monday, July 16, 2012

alhamdulillah. both of us pass it >>>>>>> ijazah sarjana muda perubatan dan surgeri :) !!!

hehe..

dengan berkat doa sume org especially parents n siblings

both of us got the opportunity to further our studies in faculty of medicine , USIM =sorry fr grammar error iza yujad- i'm too sleepih

taraaaaaaa !!



n also congratzz to others :)


tahniah kpd encik tersebut :P


bersemangat nih nak smabung blajaq !!!


doakan saya n kwn2 saya ya.. (tunduk hormat style jpun)


wish u success tooooo 

Tuesday, July 3, 2012

saya peminat tegar detective conan jadi jgnlah complain kenapa saya dah lama tak update sebab saya sibuk bace komik conan hahah titik

before baca- nak gtau- nampak sgt sy dah kering idea smpi trpkse post psl kunan alahai


nak tau tak !!!

kenapa anda perlu suka tengok / baca 

either kartun or live action

these are some reasons 

 1- menjana minda. nak fikir pnjenayah nye sape. kalau tk berkerut muka msti tk menghayati !







2- unexpected ending. last sekali pmbunoh dye msti kdg2 pompuan lembut n cantik,peguam, org gaji, anak si mati, gelpren dy lah adoii









3- lukisan yg menarik _komik_ kenapa sy kata lukisan dy menarik? u bayang la mcm mana si aoyama gosho ni lukis komik kunan ni, gambar mati ngeri memang nice shot, then at the same time watak2 dye punyelah cun hensem jelita ! igt senang ke nak buat cte ngeri + watak cantik. bese nye susah. yg penting setiap action dlm komik tu mmg clear n paham









4- ehem.. cter chenta yang saaaangaaaat sweeeeeet !! antare sinichi n ran, hattori n kazuha , kid ngn pompuan tu ape tah nama. sweeeet gile serius. lgi2 part sinichi n ran la memang perggghhh






15- citer conan ni boleh buat kite nanges... tul..episod  ni :
 boleh wat touching. sbb ran kn dah laaame tk jumpe sinichi pdhl sinichi is conan je pon sbnrnye. then blablabla bru nk borak sinichi hilang agaiiinnnn jdik kecik. ran nanges depan conan gak mse tu. aku phm. perasaan rindu ni hehe paham sgt la






21-banyak info bleh dpt dgn menonton conan. contoh - dlm suhu -30 ke bawah, paling lama manusia boleh thn dgn bju nipis dlm 6 jm. pstu ade la lagi mklumat sini sana








32- actually conan ni macam novel ramlee awang murshid je. sbb tu den suko !






36- kalau live action lg smart sebab real. bese bce komik, msti rse ahhh betul ke bleh buat mcm tu..tp ble live action,, nothing's impossible lah







49- pilihan pelakon yg ensem tuk live action gak mempengaruhi. tp pelakon yg pegang wtk ran still tk memuaskan hati i . rase nk jdik je ran tuh ;P

ni oguri shun-kudo lame
tgok ran.. mke lembut sgt





tpi skang da tuka.. mizobata junpei.. lagi ensem tp nmpk muke nakal la plak. mcm lbey lyk wtk heiji tp heiji kan gelap so tk leh lah pki abg mizobata (abang kau)
kazuha-heiji-sinichi - ran

kazuha lawa gile



ni abg mizobata ku (bluek)


ni heiji n kazuha 

k bye