Wednesday, June 20, 2012

anda minat korean entertainment?

entry ini. kerana . takde idea.

tak semua orang minat korea. 

jadi

sy nk buek research jap. byk2 blogger, bpe rmi mnt bpe rmi enggak dong.

and ade tak minat mcm saya minat?

saya tk lyn sgt korea. cume minat ni

ft island, pernah dtg malaysia

ni :
snsd-sebab lgu dorg cecomel blako

n ni:
 
running man : korean show. kalau korng first time tengok pun konfem gelak tak hingat dunia

hehe..n ni:
kyu hyun super junior. tah kenape minat pn tk tau



uol cane? dbsk? cn blue? suju? tara? wonder girl? teen top? tah hape2 lagi? or maybe tak minat music, tp minat drama? 

atau tak minat langsung! then what's ur reason? macam nyah? tak sunat ? (jawapan kawan aku) , or because of their cosmetic surgeries that make their face palsu palsu belako? dulu huduh skang cantik hensem?


Friday, June 15, 2012

i got sunan musafir novel- the latest one from tuan ramlee awang murshid.. from damansara, with love. hehhe

entry ini entry teruja  !

sebab dpt novel SUNAN MUSAFIR secara tiba-tiba !!

taraaa !!


ini adalah novel teakhir yg merupakan penutup bg 5 novel berangkai, bagaikan puteri, cinta sang ratu, hijab sang pencinta, cinta sufi wa sutera bidadari

dah kata with love, mesti dpt barang tambahan..haha..dolphin comel 



haha..pos laju pulak. terkejut aku.. bg ngn kotak.kotak tu aku letak snow ball aku..haha


and some words..tokseh bce. di khuatiri muntah darah


thanks nae liebe.. 

i appreciate ur presence

te amo 



Thursday, June 14, 2012

antara blogger kaca dn blogger permata (chewah)

setelah aku berblogging hmpir 2 tahun dgn follower tk seberapa ni..

baru aku sdar blogger mana yg layak dpanggil kaca (meaningless) n permata

blogger kaca : aku pun pernah termasuk dlm golongan ni. blogwlking tnpe tujuan, cri cbox, tk bce entry tuan blog tu, follow then blah. tp ni masih tk berbise lg.
yg berbisa ble blogger tu dtg, then cri cbox tulis : I FOLLOW U FOLLOW ME BACK tu nmpk sangat tujuan berblogging nk follower ramai! HEI KITE DAPAT BEZAKAN LAH BLOGGER MANA YG ADA FOLLOWER RMI YG DPT SCARA IKHLAS DGN TERPAKSA!! beza dy : blogger yg tk ikhlas tu tk glamour lgsung! follower beribu tp tgok entry dy, kdg2 tkde org komen lgsung. igtkan mmg komen tu akn visble after approval tp ble komen, TAK PUN!

blogger permata : BLOGGER KAKI KOMEN ;)yg ni bagus sgt. tah kenal tah tak dy ttp komen, ntry tah pape pn dy komen. TANDANYA DIA BACA GAK WALAUPUN SEKILAS!! 

ada je blogger KACA yg ari2 dtg blog kite, tp haprak tk pernah sntuh psl entry, LANGSUNG LANGSUNG TAK! skadar mmenuhi cbox dgn name dy.

so langkah untuk mncari blogger permata :
 jgn crik link depa depa kat cbox, tk bleh harap sbb kadang-kadang byk org iklan kan says.com akutak tau la dapat duit ke org yg iklankan SAYS.COM tu buat berbulu je mata haha!

tapi CARI LAH KAT BAHAGIAN KOMEN..ATAU KOMENTAR..ATAU COMMENT ATAU RUANGAN ORG MEMBEBEL.. ATAU RUANGAN NAK GADOH ATAU RUANGAN ORG KIUT MEMBEBEL etc ^^

ni lah antara blogger PERMATA , i really appreciate u all ^^


eee ramai lagilah!! cbe je bukak kt ruangan komen msti muka2 tu ada!!!!

blogger permata ? berlambak! criklah kt cbox.. kakaka!! 


semoga kita , bloggers, mnjadi blogger permata k !! berlian ke platinum skali kalo bley!

Tuesday, June 12, 2012

Segmen Tambah Follower dan Rakan Blogger

waaah !!! 
this is my first time joining blogger's segmen!
because before this i could'nt understood the instructions..haha

let's join this segmen!! especially for new bloggers
blogger ni bukan calang2 ni

 how to join? very simple instructions to follow !

  • Tempek badge ini dalam entri anda, dan link ke entri ini.
  • Tajuk entri anda: Segmen Tambah Follower dan Rakan Blogger
  • Berikan nama blog anda, link blog anda, bila mula berblogging, kenapa berblogging dan seterusnya siapa idola dan ikutan anda dalam dunia blog.
  • Siap je, terus berikan url entri anda itu di ruangan komen.
  • Andai sudi, jadilah follower blog ini.
  • Anda perlu berbuat demikian sebelum jam 5 petang, 13 Jun 2012.


  • Sumber Asal: Segmen | Tambah Follower dan Rakan Blogger | hasrulhassan.com™
    Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial


    so these are my answers  :

    1: nama blog  : ini blog nurulazira

    2: link blog : http://zirathegreat.blogspot.com

    3: start berblogging : december 2010 right after i finished my spm papers

    4: kenapa berblogging : sbb adik n akak berblogging, nak share smthing yg tk tershare dgn kengkawan, teringin nk ade blog n ehem.. tipulah tkde niat nk gain popularity but tu dulu lah. da berblogging tk rase pn. ade readers setia dah cukup!

    5: blogger idola n ikutan:  banyak..  si along , si kakak , kak husna adnan , kak ain salam etc

    ngaaa da settle. jap je pon alahai ^^

    Monday, June 11, 2012

    rerepostpost- senarai novel ramlee awang murshid

    arghh aku da tkde idea nk post ape. bce je la da kali ke tiga repost menda ni
    jdi bcelah entry dahulu kala k



    hah..! jgn trkejut..! sy nak buang tebiat lagi..!!!
    mcm besa..post pasal novel ramlee awang murshid lagii...

    cerita 5 serangkai......
    sambungan dye SUNAN MUSAFIR

    cerita 3 serangkai..

    cerita cinta yakuuzaaaa...!

    cerita makhluk asing...

    cerita hantu...

    cerita cinta yg sweet n sedih gile

    cerita kucing...haha takde lahh

    cerita pembunuh upahan (sharp shooter) yg jatuh cinta dgn mangsanya...aku paling suke yg ni..!

    cerita menakutkan...

    cerita aku darah anak malaysia...novel ptriotik nii..
      

    cerita pelik...org kate ni paling tak bes..

    yg penting novel2 in the end akan ade org mati kena bunuh , ade org bertaubat , n ade cinta wpun secoit..