Thursday, June 14, 2012

antara blogger kaca dn blogger permata (chewah)

setelah aku berblogging hmpir 2 tahun dgn follower tk seberapa ni..

baru aku sdar blogger mana yg layak dpanggil kaca (meaningless) n permata

blogger kaca : aku pun pernah termasuk dlm golongan ni. blogwlking tnpe tujuan, cri cbox, tk bce entry tuan blog tu, follow then blah. tp ni masih tk berbise lg.
yg berbisa ble blogger tu dtg, then cri cbox tulis : I FOLLOW U FOLLOW ME BACK tu nmpk sangat tujuan berblogging nk follower ramai! HEI KITE DAPAT BEZAKAN LAH BLOGGER MANA YG ADA FOLLOWER RMI YG DPT SCARA IKHLAS DGN TERPAKSA!! beza dy : blogger yg tk ikhlas tu tk glamour lgsung! follower beribu tp tgok entry dy, kdg2 tkde org komen lgsung. igtkan mmg komen tu akn visble after approval tp ble komen, TAK PUN!

blogger permata : BLOGGER KAKI KOMEN ;)yg ni bagus sgt. tah kenal tah tak dy ttp komen, ntry tah pape pn dy komen. TANDANYA DIA BACA GAK WALAUPUN SEKILAS!! 

ada je blogger KACA yg ari2 dtg blog kite, tp haprak tk pernah sntuh psl entry, LANGSUNG LANGSUNG TAK! skadar mmenuhi cbox dgn name dy.

so langkah untuk mncari blogger permata :
 jgn crik link depa depa kat cbox, tk bleh harap sbb kadang-kadang byk org iklan kan says.com akutak tau la dapat duit ke org yg iklankan SAYS.COM tu buat berbulu je mata haha!

tapi CARI LAH KAT BAHAGIAN KOMEN..ATAU KOMENTAR..ATAU COMMENT ATAU RUANGAN ORG MEMBEBEL.. ATAU RUANGAN NAK GADOH ATAU RUANGAN ORG KIUT MEMBEBEL etc ^^

ni lah antara blogger PERMATA , i really appreciate u all ^^


eee ramai lagilah!! cbe je bukak kt ruangan komen msti muka2 tu ada!!!!

blogger permata ? berlambak! criklah kt cbox.. kakaka!! 


semoga kita , bloggers, mnjadi blogger permata k !! berlian ke platinum skali kalo bley!

20 comments:

  1. huhuhu ade beza je erk?? maybe yang kaca tu sibuk kot bekerja.. hehehe

    ReplyDelete
  2. hehe betul tu i think kalau entry yg baik, appreciate lah kalau terbace. give some comment kan :)

    ReplyDelete
  3. haha..ameng.. sibuk tkde hal tp sekali sekale kne jlnkan peranan sbgi blogger gak..;)

    ReplyDelete
  4. cik ziera..betul2..penat2 bloggers ni menaip..haha

    ReplyDelete
  5. tapi blog saya xde org komen pun~ sy bkn blogger kaca o permata la nampaknya. hoho~ ;p

    ReplyDelete
  6. Waa, ade link kite aaa... Noemu kamsa :)

    ReplyDelete
  7. haha.tkde org komen mksdnye org bz kot haha

    ReplyDelete
  8. Napa nama i tak ada? Hahahaha...Lagi satu u ni tergolong dalam blogger permata kat blog i tau :) ekekekeke...

    ReplyDelete
  9. alamak kak syida! bkn tanak letak tp banyak sgt..time kasih kak syida ;)

    ReplyDelete
  10. Hehehe..No problem lah syg :)

    ReplyDelete
  11. haha..time kasih lg skali ;)

    ReplyDelete
  12. sangat setuju dengan kata2 awak . dr zira . hehe . sangat tak boleh blah yang suruh follow balik tu

    btw , saya FOLLOW awak !

    ReplyDelete
  13. Salam perkenalan :)
    Ada je yg letak kat cbox suruh follow balik, siap letak iklan lagi :)

    ReplyDelete
  14. aah..saya geram org mcm tu..haha

    ReplyDelete
  15. Sebenarnya bilangan followers tak penting mana..cuma angka semata-mata..lagi seronok bila apa yang kita tulis tu, orang komen selepas baca..

    Alhamdulillah sebab setakat ni, dikurniakan kelompok blogger yang baca bukan setakat baca..tapi tinggalkan komen walaupun tak ada kaitan dengan isi cerita..:)

    ReplyDelete
  16. encik H, at least org tu nk gk komen kan. haha.. btul.. bil F tk pnting !

    ReplyDelete

nak tiru gak ah. sape first komen dy tak matang :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...