Friday, June 15, 2012

i got sunan musafir novel- the latest one from tuan ramlee awang murshid.. from damansara, with love. hehhe

entry ini entry teruja  !

sebab dpt novel SUNAN MUSAFIR secara tiba-tiba !!

taraaa !!


ini adalah novel teakhir yg merupakan penutup bg 5 novel berangkai, bagaikan puteri, cinta sang ratu, hijab sang pencinta, cinta sufi wa sutera bidadari

dah kata with love, mesti dpt barang tambahan..haha..dolphin comel 



haha..pos laju pulak. terkejut aku.. bg ngn kotak.kotak tu aku letak snow ball aku..haha


and some words..tokseh bce. di khuatiri muntah darah


thanks nae liebe.. 

i appreciate ur presence

te amo 



34 comments:

  1. da kluar ke??? must buy ni... hehehehe da beli 3 novel.. tgl 2 je lagi

    ReplyDelete
  2. Wah..Peminat tegar Ramlee Awang murshid ni? Akak pun ada jgk 3-4 buah novel dia...Tak la pasal cinta meleleh2 je kan..hehehe...

    ReplyDelete
  3. haha..ameng.. da kluar.. baru lagi ^^

    ReplyDelete
  4. kak syida : saye ade 13..haha.nvel dy tk cinte pnuh, tp skali part cnte, sweetnye alahai haha

    ReplyDelete
  5. Wah..Lagi banyak..Pinjam boleh? Hihi...

    ReplyDelete
  6. boleh.. haha. kalo akak jiran sye boleh..haha

    ReplyDelete
  7. Aku baca abis dah..nak tau ending dia ka?hihi!!sedih coz ini kisah laksamana sunan yang terakhir...

    ReplyDelete
  8. ada blog pon cite psl novel dr karya RAM nie...huhu

    ReplyDelete
  9. Alamak...nnt akak pindah la..hahaha...

    ReplyDelete
  10. apis : aku da abes bce lah!! haha

    ReplyDelete
  11. nyue ,sy pminat tegar la..tk leh lari dr novel ram haha

    ReplyDelete
  12. kak syida, haha..pndah semata2 novel nmpknye..haha

    ReplyDelete
  13. Hekhek. sy tak de novel RAM. selalunya beli karya Siti Rosmizah. Tangkap leleh. Hahaha xD

    ReplyDelete
  14. itu novel RAM yang paling baru kan? :)

    ReplyDelete
  15. ika,sume novel ram sy pena nanges. haha

    ReplyDelete
  16. ayie yap!!!! beli lah!! haha

    ReplyDelete
  17. kurun ke 15 lagi dah habis baca sunan musafir ni.. *kalah saifuddin cmni* hehe.. beli masa pesta buku hari tu.. =)

    ReplyDelete
  18. pas ni mgkn RAM akan buat tntg Andika pulak..hehe!!ada beberapa hal x settle lagi dalam novel ni...harap2 sangat RAM akan buat lagi sambungan walaupun dia cakap ini yang terakhir dan x ada lagi pas ni :(

    ReplyDelete
  19. woww..bestnya..saya memang nak cari novel ni..tapi hari tu jumpa yang hard cover je..mahal sikit lah kan..

    ReplyDelete
  20. aisha saya tak pegi pn bookfair..nk jumpe ramlee awg murshid..haha

    apis : aku hrp dy tk smbung dah haha..tp ending dy cm frust gak sbnrnye.. tak jelas haha

    nur anis :mmg dy ade promote yg hard cover skang haha.. memg mahal lah. tkpe.nnt jumpe nye yg biase..

    ^^

    ReplyDelete
  21. ada beberapa kekurangan pada endingnya:

    1)tak jelas sgt kisah catalina jumpa dgn maryam.

    2)ape jadi pada bangsa polip yang lain hingga tinggal indera saja?

    3)Kisah Haryani tak ada konklusi.

    4)Yang ada penyakit jd harimau pun hilang macam tu aje...

    5)Mariam di Hulu Melaka tamat kisahnya mcm tu saje selepas dia mencari yang suri...entah dia tahu ke tidak yang suri dah mati...

    itu je la yg aku rasa kelemahan novel ni..yang lain terbaeeek!!!

    ReplyDelete
  22. yang suri da mati doe. haha kan bunian tu amek jasad dy.dr awl lg dy da mati sbb tu sunan tk bg andika kawan dgn yang suri
    haryani dy patah hati.haha.dy kecewa crita tu btul
    yg indera, ade dy ckp bgse polip len mati sbb bencana alam kot kat himalaya.indera kt tk duk kt himalaya
    yg catalina jumpa maryam tu pelik gak sbb sounds unlogic
    yg harimau jadian tu btul gak.last skali tk di rawat pn haha

    ReplyDelete
  23. Byk gila snow ball =D


    http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/mid-year-exam-result.html

    ReplyDelete
  24. haha..i like to buy it, but recently i have'nt find it lah. that's y i only have 8 snowballs ;(

    ReplyDelete
  25. hamboiiii~ bukan main siap pos ek~ untungler. hahaha~

    ReplyDelete
  26. wah. untonglahh. hehe. btw, best kah novel ni?

    ReplyDelete
  27. untunglah ada orang belikan. haha :p sila terjah blog aku jap. nak ajak hang join giveaway! :D

    ReplyDelete
  28. along : hehhehhehhehheh ;P

    fakhrul.. bes!! sgt bes!! lengkap sume aspect
    sehaaa : lame tk nmpk !

    ReplyDelete
  29. Kesian Haryani..dia cinta mati ngan Saifuddin...indera pun kesian..dia cinta sgt2 kat mariam..dua cinta yang x kesampaian..

    ReplyDelete
  30. haha.sudahlah kau.feeling plak hehe

    ReplyDelete
  31. mne? kte nak post..x sampai2 pun..haha

    ReplyDelete

nak tiru gak ah. sape first komen dy tak matang :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...