Tuesday, July 8, 2014

I give my first lovw to you movie review / Boku no Hatsukoi o Kimi ni Sasagu

I Give My First Love to You / Boku no Hatsukoi o Kimi ni Sasagu
Hero : Takuma
Heroin : Mayu
Penganggu : Tak ingat pulak pa nama
Asal : Manga

Cerita ni background dia kat Jepunlah. Sudah pasti di Jepun

Cerita ni bermula dari zaman Mayu dan Takuma kecil-kecil. Mayu kenal Takuma kat spital, Mayu ni anak doktor.

Takuma sakit jantung dari kecik.Haa dah boleh bayang kut cerita ni sedih.

Zirathegreat memang suka cerita sedih

Lepas tu, Diorang dapat tahu Takuma tak boleh hidup lama.Masa tu Mayu berdoa bagi Takuma hidup lama.

Maka membesarlah Takuma. Doktor a.k.a bapa Mayu pun tak sangka Takuma membesar.

Maka couple lah  mereka berdua

Mayu ni pelajar yang lembab walaupun cantik. Takuma pula pandai walaupun boleh dikira lembab sebab tak pandai bersukan pasal dia sakit jantung kan

Jadi, Takuma ni serba salah dengan Mayu. Dia nak tinggalkan Mayu.So dia daftar sekolah hebat hebat sebab dia tau Mayu takkan dapat masuk sekolah tu nanti

Tapi malangnya Mayu yang kaya tu dapat result hebat sebab dia bayar cikgu tusyen. Jadi dia masuk satu sekolah dengan Takuma.

Kat sana ada pengganggu suka Mayu. Pengganggu tu gatal.

Nak jadikan cerita, ada pengganggu kedua, iaitu tak ingat juga nama, sukakan Takuma. Takuma break up dengan Mayu sebab perempuan itu.

Tapi perempuan tu sakit jantung juga.Jadi dia mati.

Takuma buat deal dengan pengganggu pertama tadi lumba lari. Kalau Takuma kalah, Takuma kena tinggalkan Mayu.

Kau gila ke apa sakit jantung ajak lumba lari.

 Tapi di sebabkan cinta Takuma begitu tinggi plus itukan movie sahaja bukan kisah benar maka Takuma menang. 

Nak jadikan cerita lagi,
Takuma makin kritikal.
Dan nak jadikan cerita lagi, pengganggu pertama tadi eksiden dan pemegang kad penderma organ. Dia eksiden yang tahap takkan sedar dah tapi tak mati lagi.


Jadi jantung dia tu nak di dermakan kepada Takuma
Akan tetapi tiba-tiba keluarga dia tak bagi
Dan Takuma sendiri toksey jantung lelaki tu

Jadi apakah yang berlaku seterusnya??

Hidup ke mati?

Cerita ni sedih. aku tak nangis pun tapi sedih.

Sebab ending dia tak macam cerita Melayu.... T___T sampai hati buat ending gitu

harap sangat cerita ni keluar tv.

Tapi banyak kena censor pulak

kihkih

saya juga baca manga dia. Memang first class! Daebak! Lagi sedih oh

Saya bagi 4/5 bintang!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...