Thursday, November 22, 2012

kata2 bekas pediatrician.... agak membawa kepada kesedihan

entry ini berkait dgn seorang doktor, seorang bayi, seorang kanak2, seorang ibu, seorang ayah, seorang kawan, seorang jiran, seorang suami, seorang isteri ,seorang pensyarah dan sebagainya  .(bunyi seperti kurang penting untukdi taip kesemuanya)






lecturer aku, kat USIM , dy tak ajar aku, tp dy ajar behavioral science, nnt aku jmpe dye time second year, physio in shaa Allah







dye ckp die bekas pedestri... eh alah berbelit doe..... pediatrician.  pe-dia-tri-cian






tau kan? dr kanak2. ck kat wad kanak2, atau kanak2 yg ade cncer ke, dy la yg rawat.. (tp lectrer ak ni mude lg tau, lawa kut, come, tp grg ..... ha ninak cite sket.... mse klas bs tu,   aku dtg lmbt sbb ade mslh  tuutututtuttuut. 


then, ble masuk kelas je, dy pndg len macam. n mle la tye y r u late??





sume memandang kearahku. trasa femes. dahla pakai bju baru ketika itu =_= 



tp aku wat bese je. jwb alasan yg btul. i'm waiting for my fren. 







tp mmg kne kicked out la jwb cmtu.




pastu dy bebel pasal timetime time time time time timetimetime 





ak malas nak dengar. ak amek la nota bs kt atas meja, dpn die. OMG



tajuk bs pd hari itu ialah....









TIME MANAGEMENT






patutlah =_= so bia je la dy nk ckp pe pun. haha






aaa smbung blek. dy ckp, SUSAAAH sgt pediatrician ni.. sbb mmg kne strong enough la






dy quit sbb dy tk kuat. so that's y aku jmpe dy kt usim tu. she chose to be a lecturer







dy ckp, contoh, pesakit kanak2 cancer, kan rawatan sgt panjang, lame, so mcm dy kenal tau n raoat dgn mak, ayah, jiran, laki bini , sume tu la. dy knl. so bile patient tu mati, bile kanak2 tu meninggal, sedihnye bukan men lagi .  memang dy klua, jmoe diorang, ckp dah meninggal, then dy masuk bilik, nangis. she said, a doctor should'nt do that !!!  tk bleh.,..





n one more case, she said, if she had to extract from bone marrow ke hape2 la, aku ni bukan doctor, jd aku tk tau sgt  haha sigh T_T  ....  mmg sakit weh mende tu. mmg budak tu mnjrit , menangis.. budak kan.. dgn mak dy mnagis, ayah dy nangis, adik abg,  jiran2 sume... so mmg dy tk thn la. sdih...






so that's y she quit.






fuuh..




ak ni tk pena pk nak smbung pe.. gynecologist ke... tah... 







saje je share. 






main point dy ckp, jgn tkut tuk brubah. haha...career la... dr doc ke lecturer. 





skiann

SEGMEN 2: Terjah, Follow, Menaik!!!

uuuuu


ni kali kedue i men segmen2 ni uolss



dulu skali gak, pasal nek2 follower gak.. n berjaye kikiki



ni pun sje mncube nasyibb... jom ar jom ar



lgpun dy punye syarat sng je. kalo susa aku tak join der .. haha



LANGKAH PERTAMA!!! 

like n follow . tu jeh


LANGKAH KEDUA !!!

tu hah, wat tajuk sprti yg tertera tera raaa aaa  (nak jugak gema cm kak husna)





aduh mate pedih (tetibe)






then put this banner/picture/linked picture/  glycosidic linkage (tk mas-hal) kt entry ini. pastikan berlink. 





PROCESS KETIGA !!!


tag 2 orang jerrrrrr..... bese kan suh tag 5 - 80 org =_= ni 2 org jewwwww . jewwwwww ini tidak bermaksud yahudi tetapi lebih kearah kegedikan





tag..... er.... kak syida n kak liya la hehe





LAST AND LEAST  

mu gi kek blog ni, deng bg link mu






pepehal pun just feel free to click the banner and find out urself  





tataaaaa



iklan :


hape bende ni? ak tk pernah makan pun




yg baru barngeun tidoww :
zirathegreat

Sunday, November 18, 2012

i hope israhell will be died and destroyed soon. amin

in the name of Allah, the most gracious, the most merciful .



i hope israel will be died and destroyed soon. 
i hope israel will be died and destroyed soon. amin
i hope israel will be died and destroyed soon. amin
i hope israel will be died and destroyed soon. amin
i hope israel will be died and destroyed soon. amin
i hope israel will be died and destroyed soon. amin
i hope israel will be died and destroyed soon. amin
i hope israel will be died and destroyed soon. amin
i hope israel will be died and destroyed soon. amin
i hope israel will be died and destroyed soon. amin
i hope israel will be died and destroyed soon. amin



i hope israel will be died and destroyed soon. amin
i hope israel will be died and destroyed soon. amin



i hope israel will be died and destroyed soon. amin
i hope israel will be died and destroyed soon. amin



i hope israel will be died and destroyed soon. amin
i hope israel will be died and destroyed soon. amin

i hope israel will be died and destroyed soon. amin
i hope israel will be died and destroyed soon. amin

i hope israel will be died and destroyed soon. amin
i hope israel will be died and destroyed soon. amin
i hope israel will be died and destroyed soon. amin
i hope israel will be died and destroyed soon. amin
i hope israel will be died and destroyed soon. amin
vi hope israel will be died and destroyed soon. amin





amiiin





n please save gaza, rohingya n others...



amiinn





*aminkan ramai2

Thursday, November 8, 2012

pengkid vs man - buat mereka yg berbangge dgn pakwe mereka yg merupakan seorang pengkid

assalamualaikum wa masa'ul khoir  cewwah








hal antum ta'arifuna ma ma'na pengkid?  adakah anda tahu apakah makna pengkid? 








pengkid hia alinsan hua errrrr... .........merubah...............errr .......................arghhhh!!!!







pengkid tu hok tino nok jadi jate. 







aku ni ade kawan, dia punye 'pakwe' die pengkid. sokmo dy taye kek fb. peluk2, pegang2...tengs sayang u complete my life bagai.............. 







tp dy tak seda ke baaaaaaaaanyaaaaaaaaaaaak kekurangan becinte sejenis. dah lah haram. berdosa suda di situ.... bangga pula tewwwwww........... yg tak tahan part dorg peluk lah. buke pe, saem aku tuh lawo, tapi bakpe nye suko kek pengkid???????? tp saem aku tu rambuk memaa dye laaaa uolsss









*bahasa sudah bercampuq adoq*







nih!! tengok!!! 





PENGKID VERSUS ORIGINAL MAN !!!




1-  pengkid tu pompuan. tak geli ke bcinte ngan pompuan? alaahaaaaaiiiii.......... lagi2 kalo da sampai pegang2, peluk2.. bukan aku suh pegang pakwe laki!! JANGAN!!! nak bercinte2 la ngn laki tp jangan sampai pegang2 !!! dating2 pun 5 kali setahun je sudah (aku le tewww) . buke pe, ok ni lari topik jap, cube bayang, kalo b4 kawen dah pegang2, amek gamba touch2 pipi, abes mse kawen nak pose cano?? bosan weh!!! tkde beza..............................TAK SWEEEEEEEEEEEEEEET

aaaa masuk lek bab pengkid, ni mgikut kajian lah, ........ ada beza tauuu sentuh sme jantina ngn sentuh len jantina.    bg contoh paling simple. cm ayah sdri kan. contoh la. yela tu je laki yang pernah pegang tgn, i tkde abang you....  tgok lengan jela. kalo mu, pegang lengan pengkid mu tu,,,,, rase otot ke rse lemak macam tgn mu???? hoho jwb sdri. pmpuan tkkn ade otot sebesar laki. woman wrestler  pun suntik hormone you knowwwww





2 -  pakwe pengkid mu tu kae,,,,  kalo dye datang bulan cano?? dy mesti tak lari dr PMS punye!!! sebab premenstrual syndrome ni berlaku dsbabkn hormone dlm badan pmpuan tak stabil. tahuuuu. mesti dy pms punye. marah2, merajuk, mengade, senggugut HAHAHAAHA big laugh! . kalo cm pakwe tu laki kan.. contoh.......  laki tu tkkn kena PMS . so tkdelah  hangin dy berubah setiap bulan. Abes kalo dah mu ngan pengkid mu tu dedue PMS ??? 









3-  haaa ni pasal kekuatan pula. Kalo aku kn, trun dr bus, time balik kampung, kan bwk beg berat222, abah aku bawakkan beg n ak tak rse besalah sgt hahaa. sbb aku tau laki kuat. n kalo ak n kawan aku ke pe ke lah tk kisahlah, g beli barang, tak pun mse ktorg kelua wat assignment arab mase tu, 5 orang, bile beli brg jap, kn berat kdg2, budak laki bleh bwkkan. TAPI !!!!!!!!!!!! kalo da pakwe mu tu pengkid, yg hakikatnye seorang pompuan, mane dy larat nak angkat222 brg ni............pompuan tu pompuan gak..kalo dy tk lrt dy wat2 je. Sebab tenage dy sama level je ngan tenage mu. tah2 kurang lg sbab bese pengkid ni kurus, tak nampak lemak sangat. nak jd laki kannnn......  This is a fact. A man should be taller and stronger than a woman because they hve testosterone. Testosterone tu hormone. Pompuan takdok. meme takdok








4- last lah. malas nak tmbah. da macam membebel pun ye haaa


korang bercinte i love u honey, sayang , u complete my life, hubby, ko bleh kawen ke ngan pengkid kau tu???????  mak n ayah mu bagi ke? ce pk duluuuuuu. pelik sungguhhhhh. kalo mu kawen, masuk paper la mu







wa akhiran




jgn salah pahaam entry ni. ak tak mention name pun. ak tanak bg korang tau pun n aku jugak tak mengajar korang bercinte dgn lelaki. bab bercinte ni, dy fitrah n takdir .


 ade orang jodoh dy datang mase sekolah mcm kawan aku, dah kawen dah!!! umur bru 19, dedue ex- skullmate aku n stdy beijing. 



ade orang jodoh dy tem asasi






ade orang jodoh jumpe tem u







ade orang dy djodohkan dgn orang yg dy tak kenal






ade orang kawen cepat, ade orang kawen lambat, yg tak kawen2 pun ade, ade yg dah ade pakwe dah pun tp ade gak yg blum






tu sume ketentuan Allah 







kite doa je laa....







ni doa nye :




leh sebut nama lg wuhuuuuu ^_^






tak pun doa je la bahase melayu... kalo ko orang jawa doa bhse jawa, kalo ko anak mat salleh doa bhse inggeris kalo ko anak cina masuk islam doa bahasa cina ><







orite?? 







panjang sungguh entry ini =_=  




ade ke org membace apatah lagi mengomen?? =_=





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...