Wednesday, March 7, 2012

pemikiran manusia tentang kejayaan-ni entry paaaaling panjang ..penting !


mana korang nak?


a ) dapat full marks dlm stu or due subjek dlm setiap exam / kuiz / test tp subjek len dpt bese2 je


b) dapat sume gred a / a+ / a- dalam suuume subjek yg korang amek tp susa lah nk dpt full marks dlm stiap pekse


c) dpt full marks untuk setiappppp subjek untuk setiaaappppppp  pekse


d) dapat marks sederhana je dlm sume subjek..tapi lulusla..tak la truk sgt..tp boleh la cukup2 mkn






hmmm..




which one do u prefer? a  b c d ?


based on my experiences, ade due experiences sbb due kali sedar pasal kejayaan sebenar ni


first! fom 4 n fom 5


aku amek 11 subjek .. bm bi barab bio fzk kemis math addmath qs si sj


aku struggle sbjek science n sbjek bce je..bahase aku tolak tpi lgi2 arab


ak suke la kalo ak dpt highest cm addmath ..ehem..sekali je pon..=_= (among my classmtes je..bkn stu batch kalah weh ngn mursyidahh..dak stret a plus tuu)

aku rse bangge.pastu kalo aku bejaye dpt cam math mod 100, qs, si, sj 98, perghh bangge ..


TAPI!


aku cek, asal la pointer ak cukup2 je 3.5, besenye kurang !

markah da ok, bio kemis addmath fzk sume ok dah..kemis pena dpt b skali je.(ni cte pgajaran tau bukan belagak)

tp pointer rendah. aku prasan la..

ARAB aku CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC  je..tak pena klua kepompong C


so ape aku rse? msti takut ! kalo mcm ni..potensi dpt stret As spm, tkkn weh..paling tinggi mesti 10 A 1C !!!!


pastu aku tefikir, kite kne kongker sume subjek..bukan stakat satu due sbjek dpt highest, DAH RASA PUAS !

so alhamdulillah, spm, fes taim lah arab aku dpt gred A

tp A plus ad 6 je..bi A-, bio fzk arab bm gred A.. BM PATUT DPT A PLUS tau !!=_= 

aku memang tak minat subjek bahase


kalo stakat blaja skit2 bley r..

mcm sumimasen..


annyeong hashimnikka, eotteokhe jinaseyo? 

mahal kita


bley la..

pengalaman kedue !!!



kat u, USIM, tamhidi perubatan ye


aku ade kawan ni..


dy pndai ooo...sbjek math je dy kongker...


tp!!!


dy lemah arab...so pointer tetarik jatuh..



ak pn tepk..ak actually lemah gak..tp aku try la blaja gak arab , qs, yg sbjek science aku tak tkut sgt




pastu pointer ak tinggi dari dy


pdhl dy terer gle sbjek tuuuttttt



so aku sedar lagi utk kali kedue

KITE KENE BLAJA UNTUK MENGUASAI SEMUE MENDE YANG KITE BELAJA. KALAU SATU MENDE KITE TERER GILE TP KITE TAK FOKUSKAN UNTUK SUBJEK YG KITE LEMAH, MASALAH GAK



so aku mengakui la kebenaran kate2 fasi aku mse ak g kem dulu..

dy kate



tekankan subjek yg lemah !!!


betul. mntang2 kite suke subjek kemis, study kemiiiiiiis je..latihan kemiiiiiiiis  je.. abes? subjek yg lemah cm arab?????




chaiyok !!




No comments:

Post a Comment

nak tiru gak ah. sape first komen dy tak matang :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...