Thursday, May 18, 2017

tonik rambut nurul old vege oil review

Assalamualaikum 

Pernah dengar tak tonik rambut? Tahu tak apa benda?

Meh nak cite. Tonik rambut ni pendekkan cite macam ubat rambut. Tapi tak payah KKM (depends on ingredients lah)

Ubat ni means merawat. Contoh anda ada kelemumur, rambut gugur, rambut nipis, rambut berbuah, rambut busuk hapak, rambut kering mengerbang, rambut kusut tak cantik, rambut berminyak menggelikan, botak tengah, botak tepi, botak belakang. 

Semuuuaa ni biasanya orang pakai shampu je. Konon nak rawat. Bila tak berjaya, duit habis, masalah tak setel. Adoi. Pastu tukar shampu. Sama. Ulang lagi. Or beli lagi konon bagi peluang shampu nak tunjukkan kehebatan. Tak berjaya. Survey shampu lain. Sampai mati buat benda ni. Masalah tak selesai. 

Sebab? Sebab tak tau kewujudan TONIK RAMBUT! Hair conditioner pernah dengar. Tapi tonik tak pernah sebab orang jarang jual. Kalau ada pun korang tutup mata sebab harga dia mesti RM80 keatas bro kak. 

Dah namanya perawat. Mestilah mahal. Kalau nak murah belilah minyak rambut RM3.50. Try. Apa pun tak setel. Rambut berminyak lagi ada. 

Sebab?

Sebab dia takde vitamin. Dia minyak berkimia je. Awak pernah tengok minyak zaitun RM5 dengan minyak zaitun ori? Rm20+ lebih kot yang ori. Tengok warna dia beza macam mana. Cari kat mydin. BEZA WEH! ko tetap pilih yang Rm5 sedangkan kesan tak sama. 

Camnilah. Rambut needs vitamin. 

Ni tonik rambut nurulgold vegeoil. Pernah dengar? Kalau pernah maksudnya anda tengok tv alhijrah/ pembaca tegar majalah mingguan wanita/ kat fb anda ada seller #nurulgold #vegeoil

#Tonikrambut vege oil ni memang vege. Natural-based. Malas cakap banyak. Boleh baca kat gambar. Vitamin apa dia bagi. Untuk rawat masalah apa. 
Apple hijau+pure olive oil+ pure sunflower oil +bayam.

argan oil takde. Tu jenama lain. Sibuk argan oil. Cuba search dulu fungsi bayam. Jangan pandang bayam sebelah mata tau. Boleh setel kebotakan awak tu dengan bayam.

bezakan serum dengan tonik sebelum cakap tonik mahal. Ada sebab serum murah. Sebab serum tak merawat. Tonik je merawat. Ok? Jadi tolonglah ragu-ragu bila baca serum rambut murah merawat masalah rambut dan kulit kepala. Hairan. Baca dulu ok kaji sebelum beli. 

Ni review aku pulak. Demi Allah kalau aku tipu aku dosa. 

1) tak oily. Aku ni pemakai minyak rambut dari baby tau. Kalau tak pakai rambut aku afro. So aku kenal sangat tekstur minyak rambut. Apak die beza gila dengan tonik natural based. Tak oily! Pastu bila letak kat rambut macam zupppp. Terserap. Tak berminyak pun kepala aku. Pastu tetibe tangan jadi lembut lepas urut rambut.

2) dia wangi. I swear in the name of Allah dia vege oil nurulgold wangi. Orang kata bau manis. Patutnya bau epal hijau. Tapi manusia ni banyak kerenah. Ada orang kata bau strawberry. Bau minyak kelapa pun ada. Ape apelah yang penting wangi and tak pening. 

3) aku ni bertudung litup nan ayu. Aku risau gak. Takpe ke pakai nih. Balik kang bau apa? Hoiiii beza gila dengan sebelum pakai. Aku cium mak aji aku bau vege oil je. Takde bau peluh cam selalu. Kadang2 sukan aku sengaja cuba try test pakai vege oil then berpeluh sakan. Peh sama. Takde bau peluh mak aji aku. 

4) aku ni juga memang afro kalau tak pakai minyak rambut. Tp lepas aku berbejeoil, aku tak de dah afro. Demi Allah rambut kering mengerbang dah tak wujud dalam diri zirathegreat. Bangun tido pun maintain. 

5) aku dpt rambut idaman skang. Dulu aku dapat kalau lepas mandi je. Hahahahahahahahhaa. Skang anytime bebeh. Sebab rambut dah terurus. Alhamdulillah. Tapi akak aku lagi over. Ade ke dia kata dia feel like anzalna nasir lepas pakai vege oil? Hahahaa. Tahniahlah. Kawan aku pun sama over. Dia mesej feel like barbie. Tahniahlah.


Tu memang dp wasap aku. Lay exo. Kan aku dah kata demi Allah aku tak tipu. Tanya kawan aku depa sume tau dp aku memang gambar tu.

6) rambut gugur aku dah 1-2 helai je sehari. Dulu ko tau aku kena sapu lantai, kena buang rambut kat bilik air, kena buang rambut kat sikat, malu nak bagi sikat kat orang. Korang tau tak sekang sehelai rambut pun tak melekat kat sikat aku. 

7) gatal kepala paling best. Ko sekali pakai pun memang takde dah inshaAllah. Ni pun dari aku n review customer aku. Taktaulah apa puncanya. Kalau kau apply vegeoil nurul gold memang otomatik tak gatal. Tu akan blah dulu sebelum benda lain blah. Baca dari customer aku ni

36. Kelemumur memang kurang gile lah skang. Alhamdulillah. Aku memang happy lah. Sebab aku memang menyampah dengan kelemumur ni. 

37. Vege oil nurul gold hair tonic ni sesuai untuk korang nak tumbuhkan rambut. Tolong jangan tanya soalan comel macam "rambut aku dah lebat. Aku nak hapuskan kelemumur je. Kang aku pakai jadi lagi lebat ke?" Comel sangat. Mana ada space dah nak tumbuh. Takyah pk bemda macam tu tau. Banyak lagi nak pk.

38. Rambut hitam. Kemas. Bersinar. Ni aku cakap dari pemerhatian rambut aku sendiri. Dan rambut kawan-kawan aku yang aku duk sapu FREE kat depa as tester sebelum depa setuju nak beli dan dah beli dah pun. Aku tenung je laki ke pompuan ke. Ok...nampak hitam. Nampak kemas. Cun! Lulus!

70. Rambut lembut. Ni wallahi. Sebab yang sama di atas. Aku ni duk lurutkan kat kawan-kawan gugirl aku. To be honest memang macam-macam jenis rambut ada. Keras besi pun ada. Aku sabo. Aku lurut. Aku bazirkan vege oil aku ke rambut diorang. Aku bazirkan masa aku 2-3 minit. Abes je aku cakap weh rambut ko dah lembut. Then depa pegang depa setuju. Sebab tu lah dorang beli .kihkih. baru merasa rambut lembut. Geleng-geleng kepala feelin like kareena kapoor

Aku bagi kawan aku pakai. Dia kebotakan kat tengah. Muda. Hensem. Tinggi. Kurus. Kesian weh botak. Aku nampak ad pacak-pacak sket2 skang kat tengah. Alhamdulillah. 

Korang teringin tak skang? Kalau korang masih nak sayang duit dan ternak kelemumur and biar rambut jatuh berguguran serta bersabar dengan kebotakan takpe. Itew tak kisah. 

Fokus utama post ini adalah korang paham fungsi sebotol tonik rambut. Ok? 

Tonik rambut nurul gold vege oil ni pompuan boleh pakai. Laki boleh pakaim baby 3 bulan ke atas pun boleh pakai untuk tumbuhkan rambut and sekatakan and cantikkan. Wahai mak-mak, tahukah anda, kalau dari kecik anda sapu tonik rambut kat kepala bayi anda esok besar dia takde maslaah rambut macam anda?
 Ni baby vege oil kita panggil. Sebab dari kecik mak dia pakaikan tonik rambut vege oil nurul gold

Tak yah bilas. Paham? Shampu je bilas. Tonik takyah. 

Sebotol ni ko nampak je comel. Tp ko percayalah memang puas hati. 2x sehari pakai pun 3-4 bulan baru abes. Aku beli bulan 3. Skang bulan 5 kan? Ada separuh lagi tu pun banyak dah aku bazirkan ke kepala kawan-kawan aku terutama masa camp ppd. Dah beli tp tak bawak. Rambut mengerbang semula datang carik aku nak mintak sikit cissss. Pastu tanya asal dah nak habis doh? Aku lempang kang hahaha

camnilah. Nak tips rambut tips shampu dan lain-lain boleh stalk FB N Azira Zainal A
stalk insta vege_oil_zirathegreat
or insta qzirq
or nak tau harga terus wassap 0136170091

Lagi bagus. Ok? Babai. 









No comments:

Post a Comment

nak tiru gak ah. sape first komen dy tak matang :P